Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Çocuk ve Genç Dostu Kitap Listesi (GÜNCEL)

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Çocuklarımızın yaş ve gelişim düzeylerine göre belirlenen listedeki kitapları aileler güvenle çocuklarına okutabilir. Titizlikle incelediğimiz kitapların çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum.

Daha önce güvenli kitap listesi hazırladığımız 0-6 yaş grubuna gençlerimizi de dahil ettik ve listeyi 0-18 yaş aralığına genişlettik. Kitap sayısını da 472’den 1093’e çıkardık.  Çocuklarımızın yaş ve gelişim düzeylerine göre belirlenen listedeki kitapları aileler güvenle çocuklarına okutabilir. Titizlikle incelediğimiz kitapların çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum.

Değerlendirme Komisyonumuzun oluşturduğu listeyi Bakanlığımızın internet sitesinden de 0-18 yaş çocukların sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimlerinin olumlu yönde desteklenmesi, çocuğun duygu ve düşünce dünyasının gelişimi ile eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisi kazanması, çocuklara değerlerin öğretilmesi, ailelere, kreşlere ve anaokullarına rehberlik edilmesi, kaliteli yayıncılığın teşvik edilmesi amacıyla yayınlıyoruz. Kitap listemizi sürekli güncelliyoruz. Aileler ve gençler Bakanlığımızın sitesini takip ederek listemizden yararlanabilir.

1093 adet kitabın bulunduğu liste Bakanlığın https://www.aile.gov.tr/chgm/sayfalar/cocuk-dostu-kitap-listesi/ adresinden paylaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.