Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Kadar Olsun

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, "Yeniden değerlendirme oranı %36,2 olarak ilan edildi. Bunu ülkemizin gerçek enflasyonunu en az %36,2 olarak okuyacağız.

Zira hükümet kendi hizmetlerine %36,2 zam yapacak, piyasa kim bilir yüzde kaç zam yapacak diye beklerken piyasa patladı, %100’e varan zamlar yapılmaya başladı. Allah sabit gelirli emekliye yardım etsin.

Kasım ayında açıklanan tüketici enflasyonu (TÜFE) %21,31, üretici fiyatlarındaki artış (ÜFE) %54,6. Aradaki yüksek fark, yurt içi üretici fiyat endeksinin aylardır ortaya koyduğu kur ve maliyet zamlarının resmi verilere yansımadığını gösteriyor.

Kenar mahallelerde bile 2000.- TL’nin altında kira kalmadı, ev kiraları 2000.-TL ‘nin üzerinde.

Tek kişinin yoksulluk sınırı 4,633,86 TL

Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 9,642,16 TL oldu.

Çalışanların %90’nı, 9,642,16 TL aylık alamıyor. Ne yapacak bu insanlar ailelerini nasıl geçindirecek, çocuklarının diğer giderlerini nasıl karşılayacak?

Asgari ücret yılbaşından sonra brüt 4250 TL olacak. Herkes çok yüksek zam verildiğini söylüyor ama brütü bile tek kişinin yoksulluk sınırını, karşılamıyor ki dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddini karşılasın. Nasıl geçinecek çalışanlar. Emekliler yoksulluk sınırının altında sürünmeye devam edecekler.

Bugünkü şartlarda çalışırken asgari ücretin üstünde, yoksulluk sınırından maaş alsa bile, emekli olunca bunun %50’si kesilecek yaklaşık 2317 TL maaş alacak, maaşı asgari ücretin yarısı kadar olacak.

Gerçekler ortada, zamlar ortada, ihtiyaçlar ortada. Biz de emekliye yeniden değerlendirme oranının üstünde asgari ücret gibi taban aylık belirlenip, onun üstünde maaş verilmesini bekliyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Asgari ücretEmekli Maaşı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.