Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen 3600 ek gösterge ÖSYM

Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği (ÜNVER-1) Yarışması

Söz konusu Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği (ÜNVER-1) Yarışmasına ilişkin usul ve esaslara Bakanlığın https://enerji.gov.tr/duyuru-detay?id=20225 internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, ulusal enerji politikalarımız çerçevesinde enerji verimliliğinin artırılmasını hedefleyerek bu hedefin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan çalışmaların kamuoyuna duyurulması ve teşvik edilmesi tüm dünyada olduğu gibi etkin bir politika aracı olarak değerlendirmektedir. Bu anlamda, üniversitelerimize yönelik yarışmanın bu yıl birincisi düzenlenecektir.

Üniversitelerimiz arasında bilgi alışverişini artırmayı ve enerji verimliliği konusunda yeni çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği (ÜNVER) Yarışması ile enerji verimliliği uygulamalarının kamuoyuna duyurulması sağlanacak, uygulanmış projelerin başarısının ve sağladığı yararların tanıtılması, benzer projeleri tasarlayan üniversitelerimizin çalışmalarını teşvik edecektir.

Yarışmanın amacı, enerji verimli üniversitelerin uyguladığı enerji verimli ve çevreye duyarlı uygulama projeleri ve teknolojileri ortaya çıkartarak, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak, genel anlamda enerji verimliliğini artırmaktır.

YARIŞMAYA KATILIM

Bakanlığımızın https://enerji.gov.tr/gundem-duyurular-liste internet adresinden elektronik ortamda temin edilecek olan Ek-1 başvuru formu gerektiğinde daha fazla bilgi vermek üzere başvuru sahibi üniversiteler tarafından geliştirilebilir, gerekli görülen ilaveler yapılabilir. Enerji tasarruf miktarlarının TEP olarak hesaplanmasında, Ek-2’de verilen katsayılar kullanılır. Kullanılan diğer sabit veya çevrim katsayıları hesaplamaların yer aldığı bölümlerde belirtilir. Aynı üniversitenin birden fazla projesi olması halinde Ek-1 formu her proje için ayrı ayrı doldurulur.

DEĞERLENDİRME

Yarışmaya başvuranlar tarafından sunulan bilgi ve belgelerdeki eksikliklerin tespitine yönelik EVÇED tarafından yapılan incelemeler sonucu tespit edilen eksiklikler, ilgili üniversite tarafından tamamlanarak, kendisine tanınan süre zarfında EVÇED’e iletilir. Ödül almaya layık görülen üniversiteler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından oluşturulacak Değerlendirme Jürisi (DJ) tarafından belirlenir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Başvurusu yapılan tüm projeler, aşağıdaki kriterler çerçevesinde değerlendirilir:

• Toplam tasarruf miktarı,
• Toplam tasarruf oranı, (Tasarruf Miktarı / Üniversite Toplam Enerji Tüketimi)
• Ekonomiklik, (Geri Ödeme Süresi, TEP tasarruf başına toplam yatırım miktarı vb.)
• Enerji yönetimi uygulamaları,
• Yaygınlaşma özelliği,
• Özgünlük, yenilikçilik ve öncülük özelliği

ÖDÜLLENDİRME KRİTERLERİ

18/4/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca enerji yöneticisi görevlendirme veya enerji yönetim birimi kurma konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmeyen üniversitelerin başvuruları dikkate ve değerlendirmeye alınmaz, bunlara ödül verilmez.

ÖDÜL TÖRENİ

Ödül almaya hak kazanan üniversitelerin katılım belgeleri ve/veya ödülleri üst düzey temsilcilerinin katılımıyla yüz yüze veya çevrimiçi gerçekleştirilecek bir tören ile verilecektir.

BİLGİLERİN PAYLAŞIMI

Yarışma ile bilgi ve tecrübelerin paylaşılması ve uygulamaların yaygınlaştırılması amaçlandığından, uygulamalara ait özet bilgiler, ayrıca izin alınmaksızın EVÇED tarafından hem basılı yayın olarak hem de internet üzerinden yayımlanabilecektir.

EVÇED, ödül alan üniversitelerden, düzenleyeceği Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı kapsamında, enerji verimliliği uygulamalarına ilişkin bilgileri bildiri, poster tebliğ, sergi ve benzeri yöntemlerle kamuoyu ile paylaşmalarını isteyebilir. Bu durumda ilgili üniversite, yetkili bir temsilcisini görevlendirmekle yükümlüdür. Sergi ve fuarlarda kullanılmak üzere gerekli pano ve benzeri malzemeler EVÇED’in veya EVÇED’in görevlendireceği gerçek veya tüzel kişilerin istekleri doğrultusunda ilgili üniversiteler tarafından hazırlanır. Ödül alan üniversiteler, EVÇED ve YÖK tarafından internet üzerinden ilan edilir.

BAŞVURU

Başvurular, üst yazı ekinde 10 Haziran 2022 günü mesai bitimine kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cd. D:2, 06520 Çankaya/ANKARA adresine yapılır.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi aşağıda isim ve iletişim bilgileri verilen kişilerden alınabilir.

Teknik hususlarda bilgi almak üzere:

Adı SOYADI :Veysel ATASOY
Unvanı :ETK Uzman Yardımcısı
Telefon No : (312) 546 55 92
Faks No : (312) 222 57 60
e-mail : [email protected]

İdari hususlarda bilgi almak üzere:

Adı SOYADI :Nermin Seda BÜYÜKMIHCI
Unvanı :Şef
Telefon No : (312) 546 55 98
Faks No : (312) 222 57 60
e-mail :[email protected]

KILAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sedatsirici 2 yıl önce

sedatsirici