Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Yerli Aşıdan Sonra Tercih Hakkı Sunacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Acil kullanım onayını verecek olan zaten TİTCK. O gün geldiğinde yine onu paylaşırız. 14 günlük süreç, aşılar geldikten sonra yapılan tetkikler sonucu acil kullanım onayıydı. Burada, üretilen bir aşının acil kullanım onayından bahsediyoruz" dedi.

Turkovac konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Herkese tercih hakkı sunacağız. Vatandaşımıza birçok ülkede olmayan hem mRNA aşısı hem de geleneksel yöntemle yapılan inaktif aşı seçeneğini sunacağız. Yurt dışından gelen bu aşının yanında yerli aşımızın devreye girmesiyle bir alternatif daha sunmuş olacağız. Seçenekleri artıracağız. Kim, hangi aşıyı tercih ederse onu kullanacak" dedi.

'Aşı karşıtlığı' kelimesini kullanmak istemediğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu toplumun aşıyla ilgili sorunu olmadığına inanıyorum. Aşının olmaması değil en fazla hangi aşı tercih edilmeli bu konuşulabilir. Toplum, bugüne kadar aşının olmama durumunu gündemine almadı. Çocuklarını yüzde 98 oranda 13 farklı aşıyla aşılayan bir toplumuz biz. En fazla aşısını erteleyenler vardır. Gerekirse ayaklarına giderek aşıyı yapacağız" dedi.

Turkovac ile Sinovac'ın karşılaştırılmasından çıkan sonuç hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "O çalışma bitti. Sonuçları değerlendiriyoruz. İkisinin kıyaslaması şeklinde rapel doz şeklinde çalışma bitti o çalışma sonuçları değerlendiriliyor. Benim bilim insanları adına erkenden konuşmam doğru değil" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.