Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim öğretim elemanı

Avrupa Birliği (AB) Hibesi ile Yürütülecek Proje İçin Danışman Personel İlanı

Türkiye'deki Mülteciler için Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Mali Yardım Programı (Facility for Refugees in Turkey - FRIT II) altında, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan IPA 2020/417-895 sayılı Doğrudan Hibe Sözleşmesi ile “En Kırılgan Gruptaki Türk Vatandaşları ile Geçici Koruma ve Uluslararası Koruma Altındaki Kişilerin Sosyal Hizmetlere Erişiminin Artırılması Projesi” uygulanacaktır. Projenin Teknik Destek Ekibinde görevlendirilmek üzere, proje süresince tam zamanlı 24 (yirmi dört) danışman personelden hizmet alınacaktır.

Projenin amacı

a) İncinebilir gruptaki uluslararası koruma ve geçici koruma altındaki kişilerin ve Türk vatandaşlarının nitelikli sosyal hizmetlere erişimini;

b) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın (ASHB) bütüncül ve nitelikli sosyal hizmet sunma kapasitesini artırmaktır.

Seçme sonucunda başarılı olan adaylar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında belli süreye bağlı danışman hizmet sözleşmesine istinaden çalıştırılacaklardır. Çalışacak personelin devlet memurluğu ile herhangi bir ilgileri bulunmayacaktır. Görev yeri Ankara olacaktır. Sözleşmeler en fazla 24 ay için yapılacak olup, proje süresiyle sınırlıdır. Projede süre uzatımı olmadıkça, sözleşmelerin yenilenmesi veya uzatılması söz konusu değildir. Proje süresinin uzatımı nedeniyle sözleşmelerin yenilenmesi ya da uzatılması belirli süreli sözleşmelerin belirsiz süreli sözleşmeye döndürülmesi şeklinde anlaşılamaz ve bu anlamda bir hak doğurmaz. Ücret ve diğer haklarla ilgili bilgiler adaylarla sözlü sınava davet aşamasında paylaşılacaktır.

1. SEÇME SINAVINA KATILMA GENEL KOŞULLARI 1

Seçme sınavına katılabilmek için aşağıdaki genel şartlar aranır:

• Başvurulacak pozisyonlar için “Aranan Asgari Nitelikler” kısmında belirtilen nitelikleri taşıyor olmak ve bu durumlarını ispatlar belgeleri teslim etmek,

• Kamu haklarından mahrum bulunmamak (Ön başvuru için beyan yeterlidir. Kurum ilave bilgi isteme ve araştırma yapma hakkını saklı tutmaktadır.),

• Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli veya askerlikten muaf olmak,

• Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak (Ön başvuru için beyan yeterlidir. Kurum ilave bilgi isteme ve araştırma yapma hakkını saklı tutmaktadır.)

• Yurt içi/yurt dışı seyahat engeli bulunmamak (Ön başvuru için beyan yeterlidir. Kurum ilave bilgi isteme ve araştırma yapma hakkını saklı tutmaktadır.)

Her bir aday, en fazla 1 pozisyon için başvuru yapabilecektir. 

1 Adaylarda T.C. vatandaşı olma şartı aranmamaktadır.

2. ADAYLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme; ön değerlendirme, kısa liste oluşturma ve sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır. Ön değerlendirme aşamasında, adayların seçme sınavına katılabilmek için aranan genel şartlara ve başvuru yapılan her bir pozisyon için gerekli asgari niteliklere ilişkin belgeleri eksiksiz ve zamanında teslim edip etmedikleri kontrol edilecektir. Bu aşamada istenilen belgeleri eksik gönderen veya belgeleri aşağıda belirtilen son başvuru tarihinden sonra teslim eden adaylar elenecektir.

Sözlü sınav aşamasında, öncelikle mülakat aşamasında değerlendirileceği belirtilen asgari nitelikler belirtildiği şekilde yazılı ve/veya sözlü olarak değerlendirilecektir. Asgari nitelikleri sağlayan adayların belge üzerinden değerlendirilmiş olan niteliklere ilişkin özellik ve deneyimlerinin yanı sıra başvurdukları pozisyona yönelik dil ve mesleki bilgileri; muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyetleri vb. özellikleri değerlendirilecektir.

Ayrıca sözlü sınav aşamasında seçim kararında tercih nedeni olmak üzere, adaylar kura ile belirlenecek genel kültür, mesleki bilgi ve bu ilana konu Hibenin kapsadığı alanlarda genel nitelikli sorulara yanıt vereceklerdir. Sözlü sınav İngilizce yapılabilir. Sözlü sınav aşamasında başarılı sayılabilmek için sözlü sınav komisyon üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmektedir. Üyelerin verdiği notların aritmetik ortalaması olarak hesaplanan sözlü sınav sonucu aynı zamanda adayın nihai değerlendirme sonucu olacaktır. Nihai değerlendirme sonucuna göre başarılı olan adaylardan her bir pozisyon için en yüksek puanı alan aday(lar) asil ve her bir pozisyon için asil sayısının 5 katı sayıda sonraki aday(lar) ise yedek olarak belirlenip Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sayfası https://www.aile.gov.tr/ adresinde asil ve yedek adaylar ilan edilecektir.

3. BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

En fazla bir adet pozisyona başvuru yapılabilecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sayfası https://www.aile.gov.tr/ adresinden temin edilecek Başvuru Formu (Application Form), Başvuru Dilekçesi ve Sağlık Beyanı, Adli Sicil Beyanı1 ve başvuruda istenen diğer belgeler posta yoluyla T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177.Sokak No:10/A Kat:24 Çankaya/ANKARA adresine gönderilecek.

Aynı adreste giriş katında bulunan Bakanlık Genel Evrak Birimine aşağıda yer alan zarflama koşullarına uygun olarak elden teslim edilmesi de mümkündür. Aynı zamanda belgelerin elektronik halinin de [email protected] adresine tek bir PDF dosyası olarak iletilmesi gerekmektedir.

KILAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.