Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

4688 Mutlaka Değişmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''İnanıyorum ki, Niğde teşkilatımız geçen yılın mutabakat rakamlarının çok üzerine çıkarak, üye sayımızı daha iyi bir noktaya taşımış olacaktır.'' dedi.

4688 Sayıı Kanun'un memur toplu sözleşmeleri için yetersiz kaldığını vurgulayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Toplu sözleşmenin kısa süreye hapsedilmesi gerçekleştirilen görüşme programını niteliksiz hale getiriyor. Hakemin değerlendirme süreci dahil olmak üzere 1 ay gibi bir süreyi biz kesinlikle yetersiz buluyoruz ve bu sürenin en az 2 ay olması gerektiğini savunuyoruz. İşçi sözleşmeleri ile kıyaslandığında biz öngörülen enflasyon rakamları üzerinden masaya oturuyoruz. İşçiler ise gerçekleşen enflasyonu görerek masaya geliyorlar. Bu durum da biz kamu görevlileri için büyük bir dezavantaj oluşturuyor.

Gerek masadaki dağılım, gerek süre, gerekse işleyiş bakımından yetersiz kalan 4688 sayılı kanunun mutlaka değişmesi gerek.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Bakanlık ile gerçekleştirilen görüşmede ek göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsamasını ve tazminat yansıtma oranlarına ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini aktardık. Bizim temel yaklaşımımız ek göstergelere ilişkin düzenlemenin genel idari hizmetler, ek göstergesiz memurlar, avukatlar, teknik hizmetler sınıfı dahil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını sağlamaktır.

Örgütlü gücümüz gerek masada gerek sahada bizim elimizi rahatlatan büyük bir unsur. Örgütlü gücümüzü ne kadar büyütebilir ve genişletebilirsek masada da sahada da işimiz o kadar kolay olur. Bu sebeple Memur-Sen ailesini büyütmek için üye çalışmalarına hız kesmeden devam etmeliyiz. Sahadaki sorunlara daha nitelikli ve ivedi çözümler üretebilmek üye sayımızı artırmaktan geçiyor.

Yıllardır çözüm bekleyen sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi konusunu 6. Dönem Toplu Sözleşme ile karara bağladık. 3600 ek gösterge konusu için bakanlıkla bir çalışma başlattık. Bu bağlamda artık sözleşmeli personel konusunun da çözüme kavuşması gerek. Sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Tüm sorunların bir anda çözülemeyeceğini biliyoruz ama bir an önce çözülsün diye mücadelemizi hız kesmeden kararlılıkla sürdürüyoruz. Mücadele ettiğimiz tüm sorunları çözemeyebiliriz ama çözdüğümüz tüm sorunlar mücadele ettiklerimizdi diyorum.

Sorunları biliyor ve örgütlü gücümüzle çözüyoruz. Dün konuştuğumuz yüzlerce sorunu bugün birer birer çözdük ve bunu ‘Emek Mücadelemizle 802 Kazanım’ kitabımızla tarihe not düştük. Sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge gibi kamu görevlilerinin yıllardır kanayan yarası olan önemli konularının toplu sözleşme masasına dahi gelemeyeceğini söyleyenlere karşın mücadelemizi sürdürdük. Bugün baktığımızda iki konunun da çözüm yolunda aşama kaydedildiğini görüyoruz.

Şuan da örgütlü olanları teşvik eden bir sistem yine bizim çabalarımızla hayata geçmiş bulunmakta. Bu kazanımları önce masada sonra sahada adım adım götürerek, gece gündüz demeden mücadele ederek alın terimizle ve örgütlü gücümüzle elde ettik. Örgütlü gücümüz büyüdükçe daha büyük kazanımlar elde etmeye de devam edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.