Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

Artan Enflasyon, Düşen Alım Gücü Sarmalıdan Sabit Gelirliler Kurtarılmalıdır

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Açıklanan 2021 Kasım ayı enflasyon verilerine göre; Kasım enflasyonu %3,51, yıllık enflasyon %21,31, Temmuz-Kasım enflasyonu %10,48, Ocak-Kasım enflasyonu %19,81 olarak gerçekleşti. Kısaca söylemek gerekirse; "enflasyon artmaya, alım gücü düşmeye" devam ediyor.

İşverenin/Hakemin, 5. Dönem Toplu Sözleşmede kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine yapmış olduğu artış (%3) miktarının 2 katından daha fazla enflasyon farkı (%7,48) şimdiden oluşmuş durumda.

Bu oranların kamu görevlileri için özeti; enflasyon artmaya, maaşlar erimeye, gelir dağılımda adaletsizlik büyümeye devam ediyor. 5. Dönem Toplu Sözleşmeyi imzalamamamızın nedeni, hakeme şerh düşmemizin gerekçeleri maalesef her geçen gün daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

6. Dönem Toplu Sözleşme sonrası 1 Eylül-30 Kasım tarihleri arasındaki süreçte kur ve enflasyonda yaşanan beklenmedik artışlar, masada büyük uğraşlar sonucu elde ettiğimiz kazanımlarımızı gölgede bırakmamalı, alım gücümüzde meydana gelen kayıplar telafi edilmelidir.

Bu çerçevede, ivedilikle kamu görevlilerimize/emeklilerimize yönelik “Ek Protokol” yapılmalı, kapsayıcı ilave ödeme/ek zam verilmelidir.

Artan enflasyon, düşen alım gücü sarmalıdan sabit gelirliler kurtarılmalıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.