Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Bakan Bak'dan Personel Alımı Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ''Üniversitelerimizde Genç Ofis sayımız 129, Milli Eğitim Bakanlığında 48, yurtlarımız içinde 99, mahallelerde 51, spor salonlarında 24 olmak üzere toplam 351'dir.

Gençlerimizin tahsil hayatını sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir şekilde geçirebilmesi için 81 il 266 ilçede, 956 bin 580 kapasiteli 840 öğrenci yurdumuzla gençlerimizin hizmetindeyiz. 2023 yılında Türkiye genelinde toplam 62 bin 506 yatak kapasiteli 60 adet yurdu hizmete aldık. 2024 yılında ise Türkiye genelinde 106 bin 500 yatak kapasiteli 96 yurdumuzun yapım, ihale ve proje çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca deprem bölgesinde hızlı sonuç almak için pratik, güvenilir, estetik ve çevreci bir model olması sebebiyle yapısal çelik öğrenci yurdu projelerimizi başlattık. Bu kapsamda 4 ilimizde 5 bin 980 yatak kapasiteli 6 yurdumuzun yapımı devam ediyor. 9 ilimizde ise 14 bin 250 yatak kapasiteli 11 yurdumuzun proje çalışmaları devam ediyor. Bu yurtlarımızın tamamlanmasıyla 20 bin 230 kapasiteli 17 yurdumuzu öğrencilerimize kazandırmış olacağız. Böylelikle inşallah 2024 sonunda 1 milyon kapasiteye ulaşmış olacağız.

Dünyanın en büyük, en kapsayıcı yurt hizmetini gençlerimize sunuyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile yaptığımız protokol kapsamında da asansörlere yerleştirilen karekod ile kullanıcılarımız artık asansör takip sistemi üzerinden asansörlerin periyodik kontrollerini takip edebilecekler.

Toplumumuzun tümünün gelişimini ve hareketini sağlamak amacıyla 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz. Bağımlılıklarla, obeziteyle mücadelede en etkili unsur olarak kabul edilen ve aynı zamanda etkin bir koruyucu sağlık unsuru olan sporu, 2024'te toplum temeline yaymayı ve bir yaşam prensibi haline getirmeyi hedefliyoruz.

Türkiye, spor tesisi hamlesinde Avrupa'nın ve dünyanın en büyüğü. Dedelere söylüyorum, torunlarınızı alın gelin.

Bu yıl 14 bin 73 spor kulübüne toplam 400 milyon liraya yakın nakdi yardım yapıldı, 100 milyon liraya yakın da malzeme yardımı yapıldı.

Sporcularımız bu yıl katıldıkları uluslararası müsabakalarda 2 bin 453 altın, 2 bin 600 gümüş, 2 bin 365 bronz olmak üzere 7 bin 418 madalya kazandılar. Bu tarihi bir başarıdır. Bu, Türk sporunun geldiği noktanın en güzel ispatıdır. Pazar günü dünyanın Türk voleybolunu konuştuğu tarihi bir tabloya şahitlik ettik. FIVB Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonasının finali de Türk finali oldu. İki tane Türk takımı finaldeydi. Eczacıbaşı ve Vakıfbank'ı tebrik ediyoruz. Bize yaşattıkları gurur için teşekkür ediyoruz. A Milli Voleybol Takımı'mızı tebrik ediyoruz, Filenin Sultanlarını tebrik ediyoruz, Şampiyon Eczacıbaşı'nı tebrik ediyoruz. Bir başka gururlandıran şey, Kadın Golbol Takımı'mız Avrupa Şampiyonu oldu. Her alanda Türk sporcuları tarihi başarılar sunuyorlar. Down sendromlu sporcularımız futsalda Avrupa Şampiyonu oldu. Alkışlamaya devam.

Türkiye'nin her yerinde spor tesisleri var. Cudi'de roket sesi değil, raket sesi var. Gençlik merkezleri var. Hakkari Zap Suyu'nda rafting turnuvası var. Bunlar çalışan AK Parti hükümetlerinin, Cumhur İttifakı'nın desteği.'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ''Bu yıl gençlik ve spor ailemize güç katacak 12 bin 908 yeni yol arkadaşımızı merkez ve taşra teşkilatımızda istihdam ettik. Önümüzdeki süreçte bin 71 gençlik çalışanı ve 950 antrenör olmak üzere toplam 2 bin 21 yeni personel alımını da gerçekleştireceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.