Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme (3 Eylül 2023)

Resmî Gazete

3 Eylül 2023 PAZAR

Sayı : 32298

TEBLİĞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2024 VE 2025 YILLARINI KAPSAYAN 7. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

Kapsam

MADDE 1- (1) Bu Toplu Sözleşme; her bir hizmet kolu kapsamına giren mali ve sosyal haklarla ilgili bölümü, ilgili hizmet kolu kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlileri hakkında uygulanır.
(2) Bu Toplu Sözleşmede düzenlenmeyen mali ve sosyal haklar hakkında ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.

Dayanak

MADDE 2- (1) Bu Toplu Sözleşme, 4688 sayılı Kanunun 28 ila 32 nci maddelerine dayanılarak akdedilmiştir.

Yürürlük süresi ve tereddütlerin giderilmesi

MADDE 3- (1) Bu Toplu Sözleşme, 1/1/2024 – 31/12/2025 tarihleri arasında uygulanır.

(2) Bu Toplu Sözleşmenin uygulamasına ilişkin olarak ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevli ve yetkilidir.

Taraflar

MADDE 4- (1) Bu Toplu Sözleşmenin tarafları;

A) Kamu idaresi adına Kamu İşveren Heyeti Başkanı,

B) Kamu görevlileri adına;

Hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklarla ilgili olarak;

a- Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda BÜRO MEMUR-SEN temsilcisi,

b- Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolunda EĞİTİM BİR-SEN temsilcisi,

c- Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolunda SAGLIK-SEN temsilcisi,

ç- Yerel Yönetim Hizmet Kolunda BEM-BİR-SEN temsilcisi,

d- Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda BİRLİK HABER-SEN temsilcisi,

e- Kültür ve Sanat Hizmet Kolunda KÜLTÜR MEMUR-SEN temsilcisi,

f- Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmet Kolunda BAYINDIR MEMUR-SEN temsilcisi,

g- Ulaştırma Hizmet Kolunda ULAŞTIRMA MEMUR-SEN temsilcisi,

ğ- Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolunda TOÇ BİR-SEN temsilcisi,

h- Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolunda ENERJİ BİR-SEN temsilcisi,

ı- Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolunda DİYANET-SEN temsilcisidir.

İKİNCİ KISIM

Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklar

BİRİNCİ BÖLÜM

Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme

Seyahat kartı

MADDE 1- (1) Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığında görev yapan personelden kadro unvanları 6245 sayılı Harcırah Kanununun 48 inci maddesinde sayılanlardan olmamakla beraber memuriyet mahalli içinde kendilerine zorunlu olarak gezici görev verilen memur ve hizmetlilere vize edilmek kaydıyla anılan madde gereğince fotoğraflı birer kart verilir.

Fazla çalışma ücreti

MADDE 2- (1) İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personele, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili ve mahalli idareler genel seçimleri dönemlerinde fazla çalışma yaptırılmasının kararlaştırılması halinde, her bir seçim döneminde toplam 50 saati geçmemek üzere ve yapılan fiili fazla çalışmalar karşılığında yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir.

Emanet memurlarının iş riski zammı

MADDE 3- (1) 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı Cetvelde emanet memuru kadrolarında bulunanlar için öngörülen iş riski zammı bir kat artırımlı olarak uygulanır.

İcra memurlarının tazminatı

MADDE 4- (1) İcra memuru kadrolarında bulunanların 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (III) sayılı Cetvele göre dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 20 puan ilave edilir.

Mahkemelerde görev yapan personelin fazla çalışma ücreti

MADDE 5- (1) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 17 nci maddesinde yer alan “üç katını” ibaresi “dört katını” olarak, “%10’unu” ibaresi ise “%30’unu” olarak uygulanır.

Devlet Arşivleri Başkanlığı araştırmacılarının özel hizmet tazminatı

MADDE 6- (1) 657 sayılı Kanunun geçici 41 inci maddesi uyarınca araştırmacı unvanlı memur kadrolarına atanmış olanların, 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvellere göre dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 5 puan ilave edilir.

DEVAMI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.