Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

İlave Derece Verilmesi (27 Eylül 2023)

Genel Başkan Türkeş Güney ve Genel Başkan Yardımcısı Nebi Yay imzalı resmi yazıda ''2015 yılında gerçekleştirilen ve 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme'nin 28. maddesi gereği, 2016 yılından önce göreve başlayan kamu çalışanlarına ilave bir derece verilmiştir. Bu tarihten önce de müteakip defalarca yapılan düzenlemelerle kamu görevlilerinin müstehak oldukları dereceler ilaveten artırılmıştır. Dolayısı ile 2016 yılına değin kamu kurum ve kuruluşlarına atanmış olan kamu görevlileri ilave bir dere almış, bu tarihten sonra atamaları yapılan kamu görevlileri bu yönde alınmış bir karar olmadığı için bu haktan faydalanamamıştır.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin Kamu Görevlilerinin Geneline yönelik İkinci Kısmın İlave Derece Verilmesi başlıklı 28. maddesinde; ''(1) 457 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen ek geçici madde, 458 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen mülga ek geçici madde ve 459 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na eklenen ek geçici madde hükümleri; anılan ek geçici maddeler kapsamında belirtilen (sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar dahil) ve bu ek geçici maddeler ile 2/2/2005 tarihli ve 5289 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmamış olanlardan 15/1/2016 tarihinde görevde bulunanlar (aylıksız izinde bulunanlar dahil) ile bunlardan anılan tarihten önce emekli, adi malullük, vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile dul ve yetim aylığı alanlar hakkında da uygulanır.'' şeklindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.