Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim öğretim elemanı

Memur ve Emekli Maaşlarına İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Asgari ücret 2002 yılına göre yaklaşık yüzde 312 artış göstermiştir. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili sözleri de inşallah yerine getireceğiz. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz.

Depremlerin yaralarını sararken enflasyonla ilgili de kararlı adımlar atacağız. Konut kira artışlarıyla ilgili de aynı oranı uygulamayı sürdüreceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi yapana kadar dinlenmeden koşacağız. Orta vadeli programı da hazırladık.

Anayasa değişikliği önceliğimiz. Türkiye Yüzyılı'nın darbe anayasası üzerinde yükselmesi de mümkün değil. Ayrıca 8 ay sonra yapılacak yerel seçimleri asla ihmal etmeyeceğiz.'' dedi.

TBMM'de grup toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına ilişkin ''Öncelikli hedef asgari ücretli çalışanların satın alma gücünü korumak olup çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkemizi sürdürüyoruz. Yazla birlikte enflasyonun da kontrol altına alınması sürecini başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum. İşsizlik oranımız azalacak, turizme yönelik çok önemli iş gücü artışı sağlanacak, mevsimlik işçilikte artışlar olacak. Bu açıdan ekonomik tabloyu çok olumlu görüyorum. Refah payını da düşündük. Haziran enflasyon oranı belli olmadan z yüzde 15'ten fazla refah payı desteğini çalışanlarımıza verdik.

Zaten iki konu vardı. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması ve emekli aylıklarında yapılacak iyileştirme, Cumhurbaşkanı'mızın seçim beyanı olduğu için biz bunu torba yasada sunacağız. Meclis tarafından kısa sürede geçmesini sağlayacağız. Meclis tatile girmeden temmuz ayında Allah nasip ederse çıkarmayı düşünüyoruz. Asgari ücret desteği de teklifte yer alacak, bürokratlar üzerinde çalışıyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.