Öne Çıkanlar 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav MEB

Personel Ödemeleri İle İlgili KBS Duyurusu (7 Temmuz 2023)

Genel Müdür Yardımcısı Bakan a. Ömer İyigün imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız tarafından, 01/07/2023-31/12/2023 döneminde geçerli olmak üzere uygulanacak katsayıları belirleyen 07/07/2023 tarihli ve 2298391 sayılı ve Mali ve Sosyal Haklar konulu Genelge yayımlanmış bulunmaktadır.

Buna göre; söz konusu genelgeyle belirlenmiş olan yeni katsayılar Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemine (KPHYS) yüklenmiş olup, harcama birimleri ile muhasebe birimlerinin KPHYS üzerinden işlemlerini aşağıda yapılan açıklamalara göre yürütmeleri gerekmektedir.

Buna göre; 

1- MEMUR MAAŞ İŞLEMLERİ

Memur maaş işlemlerine ilişkin katsayı bilgileri merkezden otomatik olarak güncellenmiş olup; harcama birimleri tarafından personelin veri girişi, maaş hesaplaması, ödeme emri belgesi oluşturulması ve elektronik ortamda aktarılması ile imza süreçleri tamamlanarak muhasebe birimine gönderilmesi işlemlerinin Aylıkların Banka Aracılığıyla Ödenmesi başlıklı 34 Sıra No'lu Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğinde belirlenen usul ve esaslara göre zamanında yapılması gerekmektedir.

Ayrıca, harcama birimleri tarafından maaş hesaplaması yapıldıktan sonra özellikle Ödeme Emri Belgesi, Banka Listesi ve Bordro İcmal Raporunun karşılıklı olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.