Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

ÜNİ-PER-SEN'den Memur Öğretmenleri İlgilendiren Resmi Yazı (12 Ekim 2022)

Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Güzel imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınız Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan 31 Ağustos 2012 ve 17 Nisan 2015 değişiklik ile 'mağdur' konumuna düşen memur öğretmenler, o tarihten itibaren hem bakanlığınıza hem de sendikalar ve diğer sivil toplum örgütlerine mağduriyetin giderilmesi yönünde talepte bulunmaktadırlar.

Bilindiği üzere, söz konusu yönetmelik değişikliği öncesinde, kurumlarda eğitimleri dışında memur kadrosunda görev yapan öğretmenler, öğretmen atamalarında her yıl açıklanan genel kontenjanın %3 kısmı için tercih yapıp çalıştığı yıl göz önünde bulundurularak öğretmenliğe geçiş yapabiliyordu. Ancak, 2012 yılında yapılan yönetmelik değişikliği ile bu kontenjan kaldırılmış ve başta değişiklik tarihinden önce memur olarak atanan üniversitelerin öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar başta olmak üzere, kamuda öğretmenlik dışı kadrolarda görev yapan memur öğretmenleri mapdur etmiştir.

Bu nedenle, ilgi yönetmeliklerin değiştirilmesi veya yeni bir yönetmeliğin çıkarılması ile ilgili yaklaşık 7 yıl aradan sonra yapılacak çalışmalarda, aday öğretmenlere ayrı bir atama takvimi ve kontenjanı veya ilk ataması yapılacak öğretmen kontenjanının %3'lük kısmının Memur Öğretmenlere ayrılması hakkında Bakanlığınızın bir çalışmasının olup olmadığını, eğer yoksa bu mağduriyetin ortadan kaldırılması adına bir an önce çalışmasına başlanılmasını memur öğretmenler adına talep ediyor, konu hakkında sendikamıza da bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.