Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

2023-TUS 1. Dönem Uzmanlık Dalı Değişikliği Yerleştirme Sonuçları

Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversitelerin tıp fakültelerine uzmanlık eğitimi yapmak üzere, 2023-TUS 1. Dönem Uzmanlık Dalı Değişikliği Yerleştirme Sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi yapılan adayların uzmanlık dalı değişikliği işlemleri 11 Ekim 2023-24 Ekim 2023 tarihleri arasında (on iş günü) aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

GENEL USUL VE ESASLAR

1-Adaylar atama başvurularını Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile yukarıda belirtilen süreler içinde giriş yapacaktır.

2-Başvuru yapacak adaylar, yukarıda belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup başvuruyu kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgilerinde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

3-Kesinleştirilen başvuru formu ayrıca fiziki evrak olarak gönderilmeyecektir.

4- Uzmanlık dalı değişikliği başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyen aşağıda belirtilen adrese dilekçe ile başvuruda bulunabileceklerdir.

5- Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi alan (SAHU) hekimlerin Aile Hekimliği statüsünden kadrolu statüye geçiş işlemlerini yapmaları halinde atama işlemleri yapılacaktır.

6-Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, açıktan atanacak adaylar için başvuruda belirttiği adres, kamuda görev yapan adayların ise görev yaptığı kurum adresi esas alınacaktır.

7- Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen ve açıktan ataması yapılacak adaylar hakkında arşiv araştırması yapılacak olup, arşiv araştırmaları sonuçlandıktan sonra atamaları yapılacaktır. Arşiv araştırması olumsuz sonuçlananların ataması yapılmayacak olup, ataması yapılamayan adaylara ayrıca yazılı olarak bilgi verilecektir.

8- Sağlık Bakanlığı adına Üniversite Tıp Fakültelerine yerleşen adaylardan; halen başka kurum kadrolarında görev yapan, özel ve vakıf üniversitelerinden geçecek olan ve Yerleşmiş oldukları Üniversite Tıp Fakültelerinin bulunduğu ilde Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen), aynı ilde yoksa en yakın ilde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen) atamaları yapılmaktadır. Hekimlerimizin atandıkları kadrolara başlamasına müteakip kazanmış oldukları üniversiteye görevlendirme işlemleri yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN SİSTEME YÜKLENECEK GEREKLİ BELGELER

1. ÖSYM Uzmanlık Dalı Değişikliği Yerleştirme Sonuç Belgesi
2. Adli Sicil Kaydı
3. Askerlik Durum Belgesi
4. Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi alan (SAHU) hekimler için Dil Yeterlilik Belgesi
5. Yukarıdaki belgelere ilaveten sadece Yabancı Uyruklu adaylardan ayrıca;

-Türk Soylu Adaylar İçin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden Alınmış Yabancılara Mahsus Kimlik Belgesi Fotokopisi
-Kimlik Fotokopisi
-Pasaport (Türkçe tercümeli ve noter onaylı)

ÖNEMLİ NOT:

1-Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversite tıp fakültelerindeki yan dal uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirilenler dışındaki (YÖK Kadrolarına Yerleştirilen Adaylar) adayların yerleştirildikleri kuruma müracaat etmeleri gerekmektedir.

ADRES: Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Birimi; (Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü) Üniversiteler Mah. 6001 Cadde No:9 06800 Bilkent - Çankaya / ANKARA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.