Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

3600 Ek Gösterge ve Döner Sermaye Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, “Kazanımlarımız geniş kapsamlı ve niteliklidir. Her geçen gün daha iyisi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, “Tüm sağlık çalışanlarımız bu zamdan yararlanacak. Bu artışın hekimlere zarar vereceği söyleniyor. Sağlık-Sen olarak tavrımız belli. Hiç kimsenin cebinden para alıp başkasının cebine konulmasına razı değiliz. Hekimlerin gönülleri rahat olsun. Onların döner sermayesinde azalma olmayacak. Kazanımlarımız geniş kapsamlı ve niteliklidir. Her geçen gün daha iyisi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bir kesimi memnun ederken diğer kesimi mağdur edecek hiçbir maddenin altına imza atmayız.

Toplu sözleşmedeki en büyük kazanımlarımızdan biri de 3600 ek gösterge. Tüm kamu çalışanlarının uzun yıllardır beklediği, emekli olduklarında maaşlarını 700-800 lira, emekli tazminatlarını ise yaklaşık 34 bin lira artıracak çok önemli kazanım. Bu ek gösterge artırımı için 2022 yılında yapılacak çalışmada Memur-Sen olarak bizde yer alacağız ve kapsayıcı olması için mücadele edeceğiz.

Bir diğer konu da aynı okuldan mezun olan, aynı dönemde kuruma girmiş arkadaşlarımızın ekonomik, özlük, sosyal hakları, statüleri birbirinden çok farklı. 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmayan bu adaletsiz uygulamanın sona ermesini ve tek tipleşmesini istiyoruz. Bununla alakalı da toplu sözleşmede anlaşmaya vardık. 2022 yılı içerisinde yine Memur-Sen olarak bizim de içerisinde bulunduğumuz masada farklı istihdam modellerine son verilecek bir çalışma yapılacak.

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, “Sorunlarımız var. Döner sermaye sistemi artık işlemiyor. Çalışanları mağdur eden bu feryada kulak verilmeli, Sağlık Bakanlığı artık hakkaniyetli döner sermaye sisteminin inşa edilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli olarak gerekeni yapmalı.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.