Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

Durmuş'tan 3600 Ek Gösterge ve İstihdam Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Masada onurlu mücadele verdik. Tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Sözümüzü esirgemeden taleplerimizi sıraladık. Temel sorunları masaya yatırdık ve tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları için mücadele ettik.

Memurlara yapılan zam ve ek ödeme kazanımıyla birlikte sağlık çalışanlarının maaşlarına yüzde 44’lük bir iyileştirme oldu. Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam kazanımının değeri ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacak.

3600 ek gösterge vaadi lafta kalmayacak. Çalışma tamamlandıktan sonra emekli tazminatları yaklaşık olarak 40 bin TL artarken, emekli maaşlarına da yaklaşık bin 200 liralık artış yansıyacak.

Tüm sözleşmeli çalışan personel tek tipleştirilecek. Ekonomik, özlük ve sosyal haklar eşitlenecek. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de bu konuda mutabakata vardık. Konuyla ilgili çalışma bu yıl sonlandırılacak.

Bugün salgında başarıdan söz ediliyorsa, bu sağlık çalışanlarının çabası, emeği neticesindedir. Bugünün Türkiye’sinde bir sağlık çalışanı, 4 çalışanın işini yapıyor. OECD verilerine göre Türkiye sağlık çalışanı istihdamında son sıralarda yer alıyor. İstihdam yetersizliği konusunda bir çalışma yaptık. Yakın zamanda çalışmamızı kamuoyuyla paylaşacağız.

Sağlık-Sen olarak döner sermaye adaletsizliğinin kaldırılması için sahada ve masada mücadelemizi sürdürüyoruz. Her zaman en öncelikli hedefimiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının huzuru ve refahını sağlamak olacak.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Kazanımlarımızın tüm sahada tek tek anlatılması gerekiyor. Bizim mücadelesini verdiğimiz kazanımlara  başkalarının sahip çıkmasına izin vermemeliyiz. Masada dut yemiş bülbül gibi olanlar, sahada sorun çıksın da nemalanalım diye uğraşıyorlar. Bunlara fırsat vermeyelim.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için önemli kazanımlar elde ediyoruz, büyük başarılara imza atıyoruz. ‘Çalışanların sorunları bizim davamızdır’ bilinciyle mücadele ediyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Şimdi bunu yaşıyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, geleceğe güvenle bakmaları için yoğun çaba sarf ettik. Masada elde ettiğimiz tarihi kazanımlar, durup dururken gelmedi. Hem masada hem sahada mücadele ettik. Lobi çalışmalarıyla mücadelemizi güçlendirdik.

Aidat duygusu geliştirme ve pekiştirme noktasında inançla, kararla yolunuza devam edin. Hak ve kazanımlar noktasında güzel başarılara imza atmaya, ailenize, ülkemize ve geleceğe güzel yarınlar bırakmak için çalışın. Samsun Şubemizin Mayıs ayına kadar 6 bin 500 üye olmasını bekliyoruz. Bunu başaracağınıza inanıyoruz. Şiarımız adalet, amacımız hizmet, gücümüz teşkilatımızdır.'' dedi.

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, ''Çalışanlarımızın sorunlarını takip ettik, çözüm odaklı bir çalışma yürüttük. Sağlık-Sen’e gönül vermiş tüm arkadaşlarımızla adeta dur durak demeden çalıştık. Samsun’un en uç noktalarına kadar gidip, merkeze en uzak noktadaki sağlık çalışanımızı da yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.

Yol bitmiyor, sorunlar bitmiyor, mücadele bitmiyor. Biz de inşallah bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da azmimize azim, çabamıza çaba katarak çalışmaya, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını daha da geliştirmeye, sahada her adımda onların yanında olmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.