Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

Enflasyon Zammı ve Döner Sermaye Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, ''Sağlık-Sen olarak, hiçbir zaman ötekileştirmedik. Ayrıştırıcı bir dil kullanmadık. Biz herkesi kucaklayan bir sendikayız. Sorunlar ve talepler farklılık gösterebilir, ama mücadelemiz aynı. Bize iftara atanlara fırsat vermeden mücadelemize devam edeceğiz.

Sağlık-Sen olarak sahadayız. Sahayı karış karış dolaşıyoruz. Sorunları ve talepleri değerlendirerek, birimlerimizle üzerinde çalışıyoruz. Alanında uzman ve önemli isimlerle çözüm önerileri üretiyoruz.  Bürokrasi ile sürekli iletişim halindeyiz. Her fırsatta çalışmalar ve çalıştaylar yapıyoruz. Sorunları her boyutuyla değerlendiriyoruz. Sonuç odaklı çalışıyor ve mücadelemizi buna göre sürdürüyoruz. Kürsülerden ne söylüyorsak bilerek, inanarak söylüyoruz.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi amacımız kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığıydı. Masaya otururken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını korumak önceliğimizdi. Duruşumuzdan asla taviz vermedik ve önemli kazanımlara imza attık. Enflasyon zammı masada elde ettiğimiz en önemli kazanımlardan biridir.

Bu kazanım, sendikal mücadeleyi değersizleştirmek isteyenler ile sendikalı olanlar arasındaki farkı ortaya koyan değerli bir kazanımdır. Sağlık-Sen olarak 500 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin önümüzdeki dönem daha da artırılması için mücadele vereceğiz.

Biz döner sermayeden kaynaklı ücret adaletsizliğinin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu adaletsizliğin muhakkak giderilmesi gerekiyor. Sağlık-Sen olarak döner sermaye adaletsizliğinin kaldırılması için sahada ve masada mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu adaletsizlik sadece sağlık çalışanlarına değil sağlık sisteminin tümüne zarar veriyor.

Sayın Erdoğan’ın dile getirdiği müjdelerin en yakın zamanda hayata geçeceğine inanıyoruz. Bu düzenlemelerin hayata geçme sürecini takip edeceğiz. Tüm çalışmaların takipçisi olacağız.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yadımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Kurulduğumuz günden itibaren farkımızı ortaya koyduk. Hiçbir zaman ideolojik yaklaşımla sendikacılık yapmadık. Kurucumuz Mehmet Akif İnan’ın çalışan ve hizmet odaklı anlayışını kendimize düstur edindik ve yolumuza bu anlayışla devam ediyoruz.

Sahada ter akıtmadan sendikacılık yapılmaz. Temsilci arkadaşlarımız sahanın nabzını tutan, hemşire odasında sağlık çalışanına dokunandır. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ve taleplerini bize ulaştıran temsilci arkadaşlarımızdır. Temsilcilerimizin getirdiği sorun ve talepler, Genel Merkezimizin mevzuat biriminde çalışılıyor. Üzerine kafa yorularak, çözüm önerileriyle birlikte yetkililere sunuyoruz. Bizim yıllardır verdiğimiz mücadeleyle son günlerde bazı sorunların çözümüne dair düzenlemeler gündeme gelmeye başladı.

Mücadele ediyor, haklı davamızın kavgasını veriyoruz. Tek derdimiz çalışanların özlük, sosyal ve ekonomik haklarını ileriye taşımak. Göreve geldiğimiz günden bu yana pek çok önemli kazanıma imza attık. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de tarihi kazanımlar elde ettik. Bunların hepsi sizlerin bize verdiği destek ve güvenle oluyor.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız.  Onların sorunlarına çözüm üretmek için gayret ve çaba göstereceğiz.  Bizim amacımız hakkın ve adaletin yerini bulması için.'' dedi.

Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, ''Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz ve bununla gurur duyuyoruz. Teşkilatımızdan aldığımız güçle mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz de bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da azmimize azim, çabamıza çaba katarak çalışmaya, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını, daha da geliştirmeye, sahada her adımda onların yanında olmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.