Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hekiminden Hemşiresine Sağlık Çalışanları Bir Bütündür

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Memur-Sen olarak, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değiştirilmesi ve 1 ay olan toplu sözleşme süresinin uzatılması için çalışıyoruz.

Aralık 2021’de alınan ek ödemeyle Ocak 2022’de alınan ek ödeme arasında önemli bir artış var. Ek ödeme artışı ile sağlık çalışanlarının aldığı ücretlerde önemli bir iyileştirme oldu. Bu rakam gelen zamlarla daha da artacak.

Aynı branşta görevli, eşit sürede hizmet veren iki farkı hastanede hizmet veren sağlık çalışanlarının aldığı döner sermayeler arasında çok büyük farklar var. Biz, bu sistemin çöktüğünü ve sağlık çalışanları arasında ayrımcılığa yol açtığını her platformda söylüyoruz. Bu adaletsizliğe karşı çözüm önerimizi yetkililer ile de paylaştık. Döner sermaye sistemi adaleti ve hakkaniyeti sağlayacak şekilde yeniden inşa edilmeli.

Döner sermaye adaletsizliği, malpraktis ve şiddet konusunda sağlık çalışanlarını koruyacak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli. Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, ''Sahadan gelen taleplerin üzerinde çalışarak toplu sözleşme taleplerimizi hazırladık. Başarılı bir toplu sözleşme geçirdik. Sağlık-Sen yönetimi olarak sahaya giderek bu kazanımları sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza anlatıyoruz. Elbette devam eden sorunlarımız var. Bunların da çözülmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını almak için çalışıyoruz. Bizim düsturumuzda yalan söylemek, aldatmak ve aldanmak yok. Biz çalışan arkadaşlarımızın dertleriyle dertlenerek sendikacılık yapıyoruz.

Pandemi sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları günlerce ailelerine hasret kaldı. Sağlık çalışanları yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ellerinden geleni yaptılar. Bu fedakarlık ortadayken sağlık çalışanlarımızın sorunlarla baş başa bırakılması kabul edilemez” dedi. Dural, “Sağlık çalışanlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığını almak için durmadan mücadeleye devam ediyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, ''Bu kazanımlar kolayca önümüze serilmedi. Genel Merkez Yönetiminin hem masada hem sahadaki mücadelesini biliyoruz. Bir yanda bakanlarla bir yanda siyasilerle görüşmelerini, yaptıkları lobi çalışmaların yakından takip ettik. Toplu sözleşme sürecinden sonraki mücadelelerini de yakından takip ediyoruz. Tüm sorunları birlikte hareket ederek çözeceğiz. Sendikamız üzerinden yapılan algı operasyonlarına asla müsaade etmeyeceğiz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
HemşireHekim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.