Öne Çıkanlar MEB MSÜ Başvuruları 2024 Yılı ALES Başvuruları Elektronik Sınav YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

Toplu Sözleşme İkramiyesi Kademeli Olarak Artırılmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Sendikacılığı alın teri, emek ve ekmek mücadelesi olarak görüyoruz. Sendikal mücadeleyi çalışanların ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için yapıyoruz. Kendi sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sadece eleştirmek değil, doğru çözüm önerileri ortaya koymak noktasında üzerimize büyük görevler düşüyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının memnuniyet oranını artırmak amacıyla mücadele ediyoruz.

Sağlık-Sen olarak 500 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin önümüzdeki dönem daha da artırılması için mücadele vereceğiz. Tüm paydaşlarımızla koordineli çalışarak, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarının genişletilmesi için mücadele veriyoruz.

Şu anda ülkemizde 4 hemşirenin işini bir hemşire yapıyor. Sağlık çalışanları ayda 14 gün nöbet tutuyor. Ailelerinden uzakta, sosyal hayatları olmadan çalışıyorlar. İstihdam artırılmadığı sürece sağlık çalışanlarının sorunlarını çözemezsiniz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Sendikacılık gönül işidir.  Bu işi yürekten yaptığımız için bugün Sağlık-Sen olarak 270 bini aşan üye sayısına ulaştık. Sendikacılık zor bir iştir. Burada en büyük takdiri temsilci arkadaşlarımız hak ediyor. Temsilci arkadaşlarımız sahanın nabzını tutan, hemşire odasında sağlık çalışanına dokunandır. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ve taleplerini bize ulaştıran temsilci arkadaşlarımızdır.

Bizden önceki sendikalar çalışanların sorunlarıyla ilgilenmiyordu, ideolojik davranıyorlardı. Ama merhum Mehmet Akif İnan önderliğinde sendikal mücadeleye başlayan Memur-Sen teşkilatı ‘sendikacılık çalışarak ve emek vererek olur’ düsturuyla çalışmalara başladı ve aynı şekilde mücadelesini sürdürüyor. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikasıyız. Son 20 yılda sağlık hizmetlerinde önemli bir ivme kazanıldı. Vatandaş verilen hizmetten nasıl memnunsa aynı memnuniyet sağlık çalışanları için de sağlanmalı. Bu uğurda mücadele etmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, ''Biz çok iyi çalışarak, sahadan gelen talepleri belirleyerek toplu sözleşme masasına gittik. Bizim taleplerimiz yerinde ve makul taleplerdi. 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde gösterdiğimiz dik duruşla bu toplu sözleşmede önemli kazanımlar elde ettik. Sağlık çalışanlarının maaşlarına yansıyan zamlar, Sağlık-Sen’in verdiği mücadelenin eseri.

Biz hiçbir zaman teşkilatımıza ve üyemize yalan söylemedik. 3600 ek göstergenin oldukça kapsayıcı olması için çalışıyoruz. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik yapılacak çalışmada da masada biz mücadele edeceğiz. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertleriyle dertlenerek mücadele ediyoruz. Bu derdi dertlenmeyen bu mücadeleyi yapamaz, yapamadıklarını da görüyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, ''Sağlık ve sosyal hizmetler alanında çok çeşitli istihdam modelleri mevcut. Sözleşmeli personelin muhakkak kadroya geçirilmesi gerekiyor. Nöbet ücretleri artırılmalı. Üniversite hastanelerinde ve sosyal hizmetlerde çalışanların üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz. Yaşanan birçok sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu sorunlar çözülür ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının motivasyonu yükselir. Ancak bu sorunlar çözülmez ise motivasyon düşer, çalışma barışı daha fazla bozulur. Sorunların çözümü için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.