Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

Tüm Sağlık Çalışanlarının Sorunlarının Çözümü İçin Mücadele Ediyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan, Memur-Sen'in sendikal mücadelesini Türkiye'nin geleceğini yeniden inşa edecek ‘Erdemliler Hareketi’ olarak tanımlamış. Bizde buna gönülden inanıyoruz. O yüzden bu tür programlara çok önem veriyoruz. Biz her bir teşkilat mensubumuzun kendisini geliştirmesini ve donanımlı hale gelmesini çok önemsiyoruz. Çünkü biz sadece kendimizi düşünmüyoruz. İnsanlığın derdiyle, çalışan arkadaşlarımızın derdiyle dertleniyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.

Biz istişareye ve ortak akla önem veren bir teşkilatız. Alacağımız kararları ortak akılla alıyoruz. Çünkü ortada bir hak arama mücadelesi, bir sendikal mücadele var. Sendikal mücadeleyi teşkilatımızla birlik ve beraberlik içinde yaptığımızda değerli olduğuna inanıyoruz. Ve şunu iyi biliyoruz ki sendika olarak işini en iyi bilenlerle çalışmak zorundayız ve işini en iyi bilenlerle çalışıyoruz.

Sorunların çözümü için izlenecek yolun temeli eğitim, rehberi, istişare ve ortak akıldır. Ortak sorunların çözümü tüm paydaşlarla istişareden geçer. Çünkü sahada yaşanan sorunları bilenler ve görenler paydaşlardır. Sağlık-Sen olarak yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerimiz mevcut ve hepsini yetkililerle paylaştık. Masa başında yapılan düzenlemelerin çalışanları memnun etmediğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden istişare ve ortak akıl diyoruz.

Malpraktis sorunu hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunu. Döner sermaye adaletsizliği, ücret adaletsizliği, şiddet sağlık sisteminin ortak sorunu. Sahada yaşanan sorunların tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunu olduğunu biliyoruz. Sağlık sistemi bir bütün ve biz hekiminden hemşiresine, 112 çalışanından teknikerine tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele ediyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.