Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayrakları emekli atama Milli Eğitim Bakanlığı

Akademik Teşvik Ödeneği (13 Mart 2023)

Genel Sekreter Başkan a. Süleyman Necati Akçeşme imzalı resmi yazıda ''Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği'nin yürürlük maddesinin iptaline ilişkin olarak görülen davada, Danıştay 8. Dairesi 14/9/2022 tarihli ve E.2020/915, K: 2022/4725 sayılı Kararında ''17/1/2020 tarihli ve 31011 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 7'nci maddesinde yer alan ''Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer'' düzenlemesi ile dava konusu edilen Yönetmelik hükmüyle getirilen kriterlerin geçmişe etkili olarak uygulanacağı ve bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce yapılmış çalışmaların da bu kapsamda değerlendirileceği; bu durumda geçmişe etkili olacak şekilde hukuka aykırı düzenleme yapıldığı ve ilgililerin haklı beklentileri doğrultusunda; bu konuda her geçiş hükmünün öngörülmesi gerekirken herhangi bir geçiş hükmüne de yer verilmediği anlaşıldığından bahse konu Yönetmelik maddesinin hukuka uygun olmadığı'' gerekçesiyle iptal kararı verilmesi sonucunda konu Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15.02.2023 tarihli toplantısında incelenmiş ve 2019 yılı içerisinde yapılan akademik çalışmalara ilişkin olarak ilgililere başvuru imkanı tanınması uygun bulunmuştur. Gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.