Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Kontenjanları (13 Mart 2024)

Genel Sekreter Başkan a. Batıkan Aksoy imzalı resmi yazıda ''23.09.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı'nda alınan ''...uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programları kontenjanlarının 50 olarak belirlenmesine ve daha önce izin verilen ile bundan sonra izin verilecek uzaktan eğitim lisansüstü programlarına bir yılda iki defa öğrenci kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulundan izin alınmasına...'' ilişkin karar maddesi 29 Şubat 2024 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı'nda incelenmiştir.

2547 sayılı Kanun'un 6111 sayılı Kanun'la değişik ve 44/e maddesi ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4 ve 7. maddeleri uyarınca anılan karar maddesinin ''Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programları kontenjanlarının en fazla 50 olarak belirlenmesi, daha önce izin verilen ile bundan sonra izin verilecek uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına yılda bir defa (güz veya baharda), üniversite senatosu tarafından belirlenen yarıyılda öğrenci kabul edilebilmesi'' olarak değiştirilmesi uygun görülmüştür. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.