Öne Çıkanlar İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır İş Yasası 1344 İcra Katibi Alınacak emekli ŞOK 19 Mart 2024 Aktüel Ürünler

YÖK'den Azami Süre Yazısı

Başkan Vekili Prof. Dr. H. Haldun Göktaş imzalı resmi yazıda ''Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle 2022-2023 Bahar Dönemi Eğitim ve Öğretime ilişkin almış olduğumuz karar çerçevesinde öğrencilere kayıt dondurma hakkı verilerek kayıt dondurulan sürenin azami öğrenim süresinden sayılmayacağından bahisle, kayıt doldurulan bu sürenin kadroda bulunma sürelerini etkileyip etkilemeyeceği hususunda Başkanlığımız görüşünün istenildiği ilgi yazınız incelenmiştir.

Yükseköğretim Genel Kurulu'nun, 17 Şubat 2023 tarihli toplantısında alınan kararın 7. maddesinde ''Yükseköğretim programlarında kayıtlı olan ve talep eden öğrencilerin ilgili yükseköğretim kurumlarınca bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verilmiştir.'' hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm uyarınca, 2022-2023 akademik yılı bahar döneminde kayıt donduran 2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesi, Öğretim Üyesi Yetştirme Programı (ÖYP), Öncelikli Alanlar kapsamında görev yapan araştırma görevlilerinin kadroda bulunma süresine kayıt doldurulan süre kadar süre eklenecektir.

Kaydı dondurulan bu araştırma görevlilerinin kadroyla ilişiğinin kesilmemesi gerektiği, kaydı dondurulan araştırma görevlilerinin 2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesi kapsamında 33/a maddesi kapsamına atanmalarına ilişkin olarak kayıt dondurmaları hususunda bağımsız olarak, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 1 Mart 2023 tarihli toplantısında alınan kararlar çerçevesinde değerlendirmenin yapılması gerektiği hususunda bilgilerini rica ederim.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
YÖKAkademik Personel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.