Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Asayiş Tazminatı Kanun Teklifi

Kanun Teklifinin Genel Gerekçesinde ''Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memur ve emeklilerinin sosyal, mali, hukuki haklarının düzenlenmesi, birçok kanunda yer alan çelişkili statülerinin açıklığa kavuşturulması, orta ve üst kademedeki uzman/yönetici kadro ihtiyaçlarının planlanması, yetiştirilmesi ve meslekte yükselmelerinin sağlanması, ülkemizin savunma stratejilerini uygulayacak uzman kadrolarının oluşturulması, yasal boşlukların giderilerek çalışma huzurunun sağlanması gerekmektedir.

Olası harekatlarda görev ve sorumluluklar kapsamında, görev yeri, kurum yapısı gibi gerekçelerle fiziken ve ruhen etkilenen, ayrıca bu kurumlarda çalışmanın verdiği riskleri büyük oranda taşıyan sivil devlet memurlarının da fiili hizmet süresi zammından faydalanmaları gerekir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarındaki personel ise asayiş tazminatı hakkından mahrumdur, düzeltilmelidir.

9 Temmuz 1982 tarihli ve 2692 sayılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanununun ''Personel kaynakları ve uygulanacak mevzuat'' başlıklı 7'nci maddesinin yedinci fıkrasının (b) bendi ''diğer karargah, birlik ve kurumlarda görevli subay, astsubay, sivil memur ve sözleşmeli personel ve uzman erbaşlara %40'' şeklinde değiştirilmiştir.

2/2925 Esas Numaralı 1 Haziran 2020 tarihli 2803 Sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından TBMM'ne sunulmuştur.

Kanun Teklifinde ''10 Mart 1983 tarihli ve 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu'nun, ''Asayiş Tazminatı'' başlıklı 21'inci maddesi ''Jandarma Genel Komutanlığı fiili kadrolarına atanmış subay, astsubay, sivil memur ve sözleşmeli personel, uzman jandarma ve uzaman erbaşlara; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil); komando ve sınır birliklerine %52, diğer karargah birlik ve kurumlarda %40 tutarını geçmemek üzere İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek usul ve esaslara göre fazla çalışma karşılığı asayiş tazminatı ödenir. Bu tazminattan damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapılmaz.'' şeklinde değiştirilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.