Öne Çıkanlar pasta Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi Tarım ve Orman Bakanlığı Adalet Bakanlığına Ait Kararlar 2018 Yılı 2022 Aylığı Miktarı

2. Dönem Panelist Başvurularının Alınması (24 Şubat 2022)

Kurul Başkanı Bakan a. Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ imzalı resmi yazıda ''10/07/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 319 uncu maddesinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının görevleri “Eğitim sistemini, eğitim ve öğretim plan ve programlarını, ders kitaplarını hazırlatmak, hazırlananları incelemek veya inceletmek, araştırmak, geliştirmek ve uygulamaya ilişkin görüşlerini Bakana sunmak,” ile “Bakanlık birimlerince hazırlanan eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ile öğretmen kılavuz kitaplarını incelemek, inceletmek ve sonucunu Bakana sunmak” olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda yürürlüğe giren 14.10.2021 tarihli ve 31628 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği doğrultusunda ders kitaplarının nitelikleri, inceleme ve değerlendirme süreçleriyle birlikte bu süreçte görev alan panelistlerde aranan niteliklerde düzenlemeler ve inceleme ücretlerinde iyileştirmeler yapılmıştır. 

Bununla birlikte ilgi Yönetmeliğin 17. maddesinin birinci fıkrasında "Başkanlıkça, inceleme işleminde görevlendirilecek alan eğitimcileri/uzmanları, dil inceleme uzmanları, tasarım inceleme uzmanları ve çoklu tasarım inceleme uzmanlarının kayıt, seçme ve görevlendirilme işlemlerinin yapılmasını sağlayacak bir panelist veri tabanı oluşturulur. Başkanlık, veri tabanı sistemine panelist adaylarının kayıt yaptırmaları için duyuru yapar.

Başkanlıkça yapılacak duyurular doğrultusunda panelist adayları veri tabanına kayıt yapabilir." hükmüne yer verilmektedir. Bu doğrultuda taslak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirme işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak kitap inceleme sistemi Türkiye’deki tüm akademisyen ve öğretmenlerin başvurusuna açılarak hayata geçirilmiştir. İlgi Yönetmelik doğrultusunda belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan ve veri tabanı sistemine kayıt yaptıran panelist adayları için Başkanlıkça yüz yüze veya çevrim içi ortamlarda inceleme/değerlendirme eğitimleri ile çalıştaylar düzenlenecektir.

2. Dönem panelist başvuru işlemlerinin "http://kitapinceleme.meb.gov.tr" sisteminden 31 Mart 2022 Perşembe günü saat 23:59'a kadar tamamlanılması gerekmektedir. Söz konusu panelist başvurularının tüm öğretmen ve akademisyenlere duyurulması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.