Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

Atama Takvimi ve Mülakat Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Mülakatı yapacak olan bir YAPAY ZEKA UYGULAMASI değil, insandır. Komisyon üyesinin bilgi birikimi, o günkü duygu durumu, algı kapasitesi vs gibi hususlar takdirini etkileyen temel unsurlardır.

On binlerce adayın yarıştığı bir mülakat sürecinde, 0,001’lik bir sapma dahi adayın sıralamasını tayin edecektir. Hal böyleyken, mülakatlarda adaleti sağlayacağız iddiası asla gerçekleşmeyecektir. Bu durumda yapılacak tek doğru hareket, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasını kökten kaldırmaktır.

Eğitim fakültesi diploması “öğretmen” olmaktan başka ne işe yarar? Fakülte mezunu olan ve KPSS’de yüksek puan alarak atanmaya hak kazanmış bir öğretmeni MÜLAKATLA seçmek/elemek temelsizdir.

Eğer bir seçme/değerlendirme süreci olacaksa, bu, öğretmen yetiştirme sürecinde yapılmalıdır. Genç meslektaşlarımızın yıllarını heba etmeye, hayallerini yıkmaya kimsenin hakkı yoktur!'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ‘’Daha önce sayın Bakanımızın kamuoyuna yaptığı açıklamalarda Ekim ayı gibi takvimin başlayacağını ifade etmişti. Hatta bir rakam telafuz etmişti. Öğretmen açığımız 68 Bin demişti. Sayın Bakan'ın bu açıklaması atama bekleyen genç kardeşlerimizde bir heyecan uyandırdı. Aylardır bu kardeşlerimiz gerek sosyal medyada düzenledikleri kampanyalarda, gerek alanlarda yaptıkları eylem etkinlikleriyle gündeme gelmeye gayret ediyorlar. Dün Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi Plan Bütçe Komisyonunda görüşüldü malumunuz kabul edildi. Orada bir soru üzerine sayın Bakan bütçe Meclisten geçtikten sonra atama takvimiyle ilgili sürecin başlayacağını işaret etti. Ümit ediyoruz bekliyoruz. Tabi bu noktada şubat ayına yetişmesi önem arz ediyor. Dolayısıyla bütçe kabul edilir edilmez öğretmen atama takvimine dair yasal sürecin başlaması gerekiyor. Bu konuda beklentimiz öğretmen arkadaşlarımızın beklentisi nispeten beklentileri karşılayacak yüksek bir sayıyla adil kontenjan dağılımıyla öğretmen atama takviminin ilan edilmesidir.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.