Öne Çıkanlar engelli A101 Aktüel Ürünler Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı

Derece ve Kademe Farklılıklarının Giderilmesi (14 Aralık 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığına ataması gerçekleşen Eğitim Fakültesi mezunu devlet memurlarının göreve başlangıç derece ve kademeleri 9/1 olarak belirlenmiştir. Ancak 657 Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesi, Ortak Hükümler Bölümü, 1., 2., 3., 4., 5. ve 6. bendinde belirtilen özel durumlarda formasyon alarak Millî Eğitim Bakanlığına ataması gerçekleştirilen memurlar daha üst derece ve kademelerden göreve başlamaktadır. Aynı görevi yapan ve aynı zamanda atanmış öğretmenlerin farklı derece ve kademelerde göreve başlaması öğretmenler arasında hak kayıpları ve mağduriyetlere sebep olmaktadır.

Örneğin Fen ve Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun kişi formasyon alarak biyoloji öğretmeni olarak göreve başladığında 8/1 derece ve kademe ile göreve başlarken, Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliğinden mezun kişi 9/1 derece ve kademe ile göreve başlatılmaktadır. Aynı zamanlarda aynı kadro ile göreve başlayan iki öğretmenin farklı derece ve kademelerde göreve başlaması haksızlık ve mağduriyet yaratmaktadır. Öğretmen ünvanının doğal sahibi olan eğitim fakültesi mezunları, ancak formasyon alarak öğretmenlik hakkı kazanabilen kişilere göre, 3 yıl çalışma karşılığı olan 1 derece geriden göreve başlayabilmektedir.

Bahsi geçen konu ile ilgili kanununda düzenleme yapılması için Bakanlığınızca çalışma yapılarak öğretmenler arasındaki eşitsizlik ve haksızlığın giderilmesi ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.