Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Ek Atama İsteyen Atama Bekleyen Öğretmenlerden Önemli Ziyaret

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Türk Eğitim-Sen olarak her daim atama bekleyen öğretmenlerin yanında yer alacağız. Atama sayıları artırılana, öğretmen açığı ortadan kaldırılana dek mücadelemiz sürecektir.

Pandemi süreci de dikkate alındığında bu gençlerimizin işsiz, güçsüz sokaklarda gezmesi hepimizin vicdanını kanatmaktadır. Eğitim fakültelerinde ciddi bir eğitim alan, en zorlu sınavlardan alnının akıyla çıkan, mezun olunca tebeşir tozlu sınıflarında öğrencileriyle buluşacakları günü bekleyen öğretmenlerimiz için atama sayısını artırmak, onların önlerini açmak devletimizin gücünü de ortaya koyacaktır.

Ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmalı, ardından bu uygulamaya ivedilikle son verilmelidir” dedi. Ücretli öğretmenliğin insanları köleleştirdiği, ‘çay, simit’ parasına sömürüldüğü bir uygulama olduğuna dikkat çeken Geylan, ülkemize yakışan tüm öğretmenlerin aynı özlük ve mali haklara sahip olduğu, insani bir düzeni önceleyen, statülerini yükselten kadrolu öğretmen istihdamıdır.

Öğretmen yoksa eğitim de yok demektir. Eğitimin olmaması ise geleceğimizin karanlıklara hapsedilmesi anlamına gelir. Şayet; PISA, TIMSS gibi sınavlarda çocuklarımızın başarı skalasının yükselmesini, yaptığı buluşlarla çığır açacak daha çok bilim insanı yetişmesini, ülkemizde edebiyattan, bilime, kültürden sanata kadar birçok alanda öncü olmayı ve refah dolu yarınlara ulaşmayı hedefliyorsak, öğretmen açığını hem de hiç zaman kaybetmeden kapatmalıyız. Milli Eğitim Bakanlığı mutlaka Hükümete ve Maliye Bakanlığı’na bu konuda ısrarcı olmalı ve en azından ücretli öğretmen sayısı kadar yani toplamda 80 bin öğretmen ataması yapılmasını sağlamalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.