Öne Çıkanlar Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi pasta Adalet Bakanlığı Adalet Bakanlığına Ait Kararlar YSK

Ek Ders Ücreti (23 Şubat 2022)

Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resmi yazıda ''İlinizde bulunan eğitim kurumlarında görev yapan müdür yardımcılarının, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 12'nci maddesinin birinci fıkrasında sayılan sınavlarda hafta sonu ve mesai saatleri dışında görev almaları halinde bu kapsamda ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin 22 Şubat 2022 tarihli ve E-50790867-841.02.17-44122689 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi alınan Kararın 12'nci maddesinde; ''(1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, mesleki formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri/proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir.

(2) Sınav komisyonuna üyeliği ve sınav gözcülüğü görevleri kapsamında;

a)...

b) Bir sınavda aynı kişiye hem sınav komisyon üyeliği hem de sınav gözcülüğü,

c) Yöneticiler için ücret ödenmez...'' hükmüne yer verilmiştir.

Görüleceği gibi madde hükmünde, belirtilen sınavlarda yalnızca öğretmenlerin görevlendirilebileceği ve karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacakları hüküm altına alınmıştır.

Bu çerçevede yöneticilere, anılan Kararın 12'nci maddesinin birinci fıkrasında sayılan sınavlara bağlı olarak, sınavların ne zaman yapıldığına bakılmaksızın, ek ders ücreti ödenmesinin mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.