Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Ek Gösterge ve Ek Ödeme Açıklaması

Memur paketinde ek göstergenin mutlaka yer almasını beklediklerini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “3600 ek gösterge ne oldu?” diye sordu, ek gösterge sözünün yerine getirilmesini, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerin artırılmasını ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlandırılmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bilindiği gibi 2018 yılında mevcut iktidar 4 meslek grubuna 3600 ek gösterge müjdesi vermişti. Sendika olarak Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür etmiş, akabinde ek göstergenin sadece 4 meslek grubu ile sınırlandırılmamasını, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin artırılmasını, yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlandırılmasını talep etmiştik. Nitekim buna dair bir yasa teklifi hazırlayarak MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı marifetiyle TBMM’ye sunmuştuk. Bunu yaparken hiyerarşik silsileyi de koruduk. Teklif, Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek konular arasında bekliyor. Beklentimiz, teklif Meclis’e getirildiğinde tüm siyasi partilerin destek vermesidir. Zira gelinen noktada hala somut bir adımın atılmamış olması bizleri üzmektedir. Umuyoruz ki 3600 ek gösterge sözü ve ek göstergeye dair diğer taleplerimiz en kısa sürede hayata geçirilir.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bütün ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını da talep etti.

Hem ek gösterge oranlarının artırılması hem de ek ödemelerin emekli kesintisine dahil edilmesinin emekli ikramiyesinde ve emekli maaşında ciddi oranda artış sağlayacağını söyleyen, bunun da emekliliği dolaylı olarak teşvik edeceğine vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nda ekonomik nedenlerle hak ettiği halde emekli olmayan 110 bin kişi var. Bu arkadaşlarımız emekli olduğunda yüz binlerce meslektaşımıza istihdam kapısı açılacak” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Ek GöstergeEk ödeme
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.