Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

Geylan'dan Kademeli Rotasyon Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Rotasyonun gerekçesi olarak ileri sürülen temel etken, ‘makam/işletme körlüğü’ oluşmasıdır. Oysa ki, öğretmenlerimiz için böyle bir durum söz konusu değildir” diyen Geylan, öğretmenlerin her yıl yeni bir öğrenci ve veli kitlesi ile muhatap olduğuna ve belli dönemler itibariyle yönetici kadrosunun değiştiğine dikkat çekti. Bu nedenle öğretmene rotasyon uygulanmasının işlevsel bakımdan hiçbir anlamının olmadığını bildiren Geylan, öğretmenlerimizi huzursuz kılacak böylesi garabet bir uygulamaya asla yol açılmaması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e atıfla yapılan haberlere göre ‘Öğretmenlere kademeli rotasyon uygulaması’ getirileceği duyumları yansımakta. Eğitim kamuoyu çok iyi hatırlayacaktır, bu konu daha önceki yıllarda öğretmenlerimizi huzursuz edecek şekilde çokça tartışıldı.

Öğretmene rotasyon uygulanmasının işlevsel bakımdan hiçbir anlamı yoktur! Rotasyonun gerekçesi olarak ileri sürülen temel etken, ‘makam/işletme körlüğü’ oluşmasıdır. Oysaki, öğretmenlerimiz için böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü öğretmen, her yıl yeni bir öğrenci ve veli kitlesi ile muhatap olmaktadır.

Her sene değişen öğrenci/veli kitlesi ve belli dönemler itibariyle yönetici kadrosunun da değiştiği bir işyeri ortamında öğretmenlerimiz bakımından makam/işletme körlüğü nasıl söz konusu olabilir?

Dolayısıyla öğretmenlerimizi huzursuz kılacak böylesi garabet bir uygulamaya asla yol açılmamalıdır.

Eğer ki, eğitimin taşıyıcı unsuru olan öğretmenlerimizin meselelerine yoğunlaşılacak ise;

-Sözleşmeliden kadroya geçen meslektaşlarımız başta olmak üzere eş durumu mağduriyeti kökten çözülsün.

-Ayrımcılığa son verilerek, bütün öğretmenler sadece kadrolu istihdam edilsin.

-İl içi sıra tayin uygulaması getirilerek yıllardır nakil bekleyen öğretmenlerimizin talebine kulak verilsin.

-Ek ders ücretleri komik rakamlardan kurtarılarak öğretmenin emeğinin karşılığı ödensin.

-ÖMK’da hızlıca düzenleme yapılarak öğretmenlerin kariyer basamakları hizmet yılı esasına göre belirlensin.

-Öğretmene şiddete karşı caydırıcı ve etkili tedbirler alınsın.

-Mesleğin itibarını artıracak tedbirler alınsın.

-Maaş karşılığı ders saatleri 15 saate eşitlenerek adaletsizlik giderilsin.

-Öğretmenlerin “ne iş olsa yapar” anlayışıyla kimi mülki amirler tarafından maraba gibi görülmesinin önüne geçilsin.

Öğretmene rotasyon uygulamasının mucidi olan dönemin Milli Eğitim Bakanının dediği gibi attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmeyecektir!'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.