Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu

Hizmet Affı ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "MEB'in şu an için böyle bir çalışması olmadığını biliyorum. Tabi gerek zorunlu hizmet affı gerekse çakılı sözleşmeli istihdamla ilgili sendikamızın önerisi şudur: Öğretmenleri esir değil, teşvik edelim. Onların gönüllü olarak o bölgede çalışmasını sağlayalım. Bunu da elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmenlere bölgenin mahrumiyet derecesine göre bir brüt asgari ücret ile iki brüt asgari ücret arasında zorunlu hizmet tazminatı ödeyelim. Ağrı'nın bir mezrasında görev yapan öğretmenimizle, Ankara'nın Çankaya ilçesinde görev yapan öğretmenlere aynı mali ve özlük hakları verirseniz burada adalet olmaz.

Aslında Zorunlu Hizmet Tazminatı talebimiz 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde de teşvik adıyla yer aldı. Ancak hala uygulamaya geçilmedi. Oysa ki ülkemiz öğretmenler için bu sistemi daha önce uygulamış ve verimli sonuçlar almıştı. Bu uygulama polis ve askerlerimiz için de halen devam ediyor. 2023 Eğitim Vizyon Belgesiyle de taahhüt edilen bu uygulamanın bir an önce hayata geçirilmesi en büyük beklentilerimizdendir. Bu şekilde öğretmenlerin elverişsiz bölgelerde çalışmasını teşvik ederek öğretmen istikrarını sağlarsınız." dedi.  

3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesini isteyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "şu anda 110 bin öğretmen 3600 ek gösterge sözü nedeniyle emekliliği hak ettiği halde emekli olmuyor.  Çünkü 3600 ek gösterge maaşlarda 650 ila 750 TL, emekli ikramiyesinde de 20 bin ila 22 bin TL artışa denk geliyor. Ek gösterge sözü hayata geçirilirse bu, genç meslektaşlarımız için 110 bin kadro açılması anlamına gelecektir. Tabi Türkiye Kamu-Sen’in TBMM gündeme getirdiği ve Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekleyen teklifindeki gibi, tüm kamu çalışanları için ek gösterge düzenlemesi yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü sadece dört meslek grubunun ek göstergelerini artırır, diğerlerine dokunmazsanız, kamudaki hiyerarşik silsileyi bozarsınız. Hatta yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlanmasını teklif ettik. Umuyoruz ki teklifimiz hayata geçirilir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.