Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

İkinci İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirme Hakkı Verilmesi (9 Ağustos 2023)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere; Bakanlığınız Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ''2023 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'' ve ''2023 Yılı Öğretmenlerin İller Arası Yer Değişikliği Duyurusu''nda belirtilen takvim gereğince; il içi ve il dışı yer değiştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Bakanlığınızın 8 Ağustos 2023 tarih ve 81169240 sayılı onayında; 2023 yılı yer değiştirme döneminde il içinde ve iller arasında isteğe bağlı olarak ataması yapılan öğretmenlerden isteyenlerin 17 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuruda bulunmaları ve görev yerlerinden ayrılmamış olmaları koşuluyla iller arasında yapılan atamaların Bakanlığınızca, il içinde yapılan atamaların da valiliklerce iptal edilmesi uygun görülmüştür. Bu sebeple bir çok ilimizde sonradan kontenjan boşalmaları söz konusu olacaktır. Öte yandan, il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değişikliği yapabilmek için yeniden bir hak verilmesini bekleyen öğretmenlerimiz bulunmaktadır.

Bu bağlamda, il içi ve il dışı atamalarını iptal ettirmek isteyen öğretmenlerimizden oluşacak kontenjan boşlukları da dikkate alınarak, boş kontenjanların tamamının tercihe açılması suretiyle, il içi ve iller arası yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimize 2. kez yer değiştirme imkanı verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.