Öne Çıkanlar engelli A101 Aktüel Ürünler Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı

İl/İlçe Emri (13 Ocak 2023)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızca yayınlanan 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'nun ''Genel Açıklamalar'' başlıklı kısmının 2. maddesinde; ''652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37'nci maddesinin dokuzuncu fıkrası kapsamındaki eğitim kurumları ile bilim ve sanat merkezleri hariç olmak üzere, alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı ile alanlar itibarıyla muhtemel boşalacak eğitim kurumları, Bakanlığın ''personel.meb.gov.tr'' internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler tercih edilen eğitim kurumları dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Hizmet puanının hesabında yer değiştirme başvurusunun (Tercih Başvurusu) son günü, hizmet süresinin hesabında ise 28 Şubat 2023 tarihi esas alınacaktır'' açıklamasına yer verilmiştir. Bu düzenlemeye göre öğretmenlerimizin mazerete bağlı yer değişikliği işlemleri sınırlı kontenjanlar dahilinde ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yapıldığı için çok sayıda öğretmenimiz hizmet puanı yetersizliği ya da  alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı mazerete bağlı yer değişikliği yapamayacaklarından mağdur olacaklardır.

2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunda il/ilçe emri uygulamasına yer verilmemiştir. İl/ilçe emri uygulamasının yapılmaması, aile bütünlüğünü sağlama noktasında ciddi bir mapduriyer yaratmakta, Anayasa ile güvence altına alınan sağlık ve aile bütünlüğünün korunması gibi temel hakların ihlaline neden olmaktadır.

Bu bağlamda; 2023 Yılı Yarıyıl Tatili Özür Durumu Yer Değiştirmelerinde; kadro yetersizliğinden dolayı yer değişikliği yapamayacakları için mağdur olacak öğretmenlerimize il/ilçe emri hakkı verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.