Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim A101 Aktüel Ürünler öğretim elemanı

Mülakat ve Okul Yemeği Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için gerekli olması gerektiğini düşüyorum. Torpil olmayacak kimse kimseyi bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Kendisini ifade edip edemediğini, alan hakimiyetinin ne olduğunu bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem. Yüzde yüz mülakat puanı ile atanan öğretmen var. Ben de yüzde 50'ye düşürüyorum.

Kendisini mülakata alacak kişilerin isim olarak kim olduğunu bilmeyecek. Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek. Kamera kaydı. Bir de mülakat komisyonu o an elektronik ortamda notunu verecek. Sonra müdahale etme şansının olmadığı bir düzen.

Şu anda 2 milyonun üzerinde öğrenciye okul yemeği sunuyoruz. Bu yemeğin yeneceği ortamların, servisinin sağlanacağı kişilerin, sonrasında temizliği yapılacak altyapının hazırlanması gerekiyor. Altyapısını hazırlıyoruz. Altyapısı tamamlandıkça sayıyı arttırmaya devam edeceğiz. Çalışmalar yürüyor, yol haritamız var.

Cumhuriyetin 100'üncü yılında bir resim sergisi ile başladık. Cumhuriyetin 100 yıllık hikayesini her ilin kendi perspektifiyle yansıttığı etkinlikler olacak. Sadece biz 40'a yakın etkinlik düzenleyeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.