Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

BOTAŞ'tan Doğal Gaz Açıklaması

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, ''Savaş, Türkiye'nin doğalgaz planlamasını etkilemez. Herhangi bir kesinti olmaz ama bizi etkileyecek şey fiyatlardır. Dünyada fiyatlar arttıkça etkileniyoruz. Sözleşmeler var ancak örneğin İran bunun dışına çıkarak, vereceği gazın sadece yüzde 60'ını veriyor. Bahane çıkarıyor. Halbuki fiyatların yükselmesi nedeniyle tam olarak vermek istemiyor. Türkiye'nin kullandığı gazın yüzde 41'i Rusya'dan geliyor. Doğalgazda zaten geçiş üssüyüz. Silivri ve Tuz Gölü'ndeki depolarımızda şu anda 4,5 milyar metreküp gaz var. Türkiye'de günlük 360 milyon metreküp gaz tüketiliyor. Hiç gaz verilmezse 10- 15 gün yeter. Gazla ilgili de şu anda sıkıntımız yok. Depoların kapasitesinin artırılması için çalışmalar devamediyor. Şu anda boş yer yok. Silivri'de 2023 sonunda kapasitemiz 5 milyar metreküpe ulaşacak. Tuz Gölü'nde 15 milyar metreküplük alan var. Bunları da geliştireceğiz.'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de "Doğalgazda Rusya'ya bağımlı değiliz. İran ve Azerbaycan'dan da alıyoruz. Karadeniz'de bulduğumuz doğalgazı 2023'te kullanılmaya başlayacağız, önce sanayide, 2026 yılında da konutlarda" demişti.

Anahtar Kelimeler:
DoğalgazBOTAŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.