Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim TRT EBA TV Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği Yargıtay Üyelikleri uzaktan eğitim

Polislere 3600 Ek Gösterge Verilmesine İlişkin Soru Önergesi (9 Nisan 2021)

Polislerimiz, kamu düzenini ve toplumdaki güven ve huzuru sağlamak için zorlu şartlar altında çalışan, yeri geldiğinde hayatlarını ortaya koyan, hatta kurşuna gövdesini siper eden çok değerli kamu çalışanlarıdır. Yaptıkları işin doğası gereği, fedakarlığın yanında, yıpranma da yaşamaktadırlar. Görev süreleri boyunca toplumumuzu güvende tutmak için sarf ettikleri çabanın karşılığında iyi bir emekli hayatı yaşamak göreve yeni başlayan polis memurundan, emniyet müdürüne kadar Emniyet Teşkilatı'mızın tüm personelinin hakkıdır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs 2018'de ilan ettiği seçim beyannamesinde, bazı meslek grupları ile beraber polislerimizin de emeklilik ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağını belirtmiştir. Pek çok polisimiz, göstergenin yükselmesi ile emekli ikramiyesi ve emekli maaşı aratacağı için, verilen sözle oluşturulan beklenti yüzünden emeklilik dilekçelerini verememiştir ve beklemektedir.

Bu anlamda;

1- Polislerimiz için 3600 ek gösterge sözünün bugüne kadar tutulmamasının gerekçeleri nelerdir?

2- Yaklaşık 3 yıl önce verilmiş, 3600 ek gösterge sözü tutulacak mıdır?

3- Eğer 3600 ek gösterge sözü tutulacaksa, 3600 ek göstergenin ne zaman verilmesi planlanmaktadır?

4- 3600 ek gösterge sözü tutulacaksa, verilen sözün tutulmadığı süre zarfında emekli olmuş polislerimize bir hak iadesi ve geri ödeme yapılacak mıdır?

5- Böyle bir geri ödeme yapılmayacaksa, yapılmamasının gerekçeleri nelerdir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-44171s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Polis3600 Ek Gösterge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.