Öne Çıkanlar atama Adalet Bakanlığı 2018 Yılı 2022 Aylığı Miktarı pasta Adalet Bakanlığına Ait Kararlar

Evi Olmayan Orta Gelirli Vatandaşlara 13 Bin Konutluk Proje

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Beykoz Belediyesi Spor Ormanı’nda gençlerle buluşarak doğa yürüyüşü yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Bugün Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz ve Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ile birlikte uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. İstanbul Arnavutköy'de evi olmayan orta gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olabilmesi için 13 bin konutluk bir proje başlattık. Aylık 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle evi olmayan kardeşlerimiz ev sahibi olabilecekler… 13 bin konuttan yüzde 20 kontenjan, 18-30 yaş arasındaki gençlerimiz için ayrıldı. Burada evi olmayan,  İstanbul'da ikamet eden gençlerimiz bu kontenjandan faydalanabilecekler. Aynı şekilde şehit ve gazi ailelerimiz için, engelli kardeşlerimiz için kontenjanlarımızı ayırdık… İnşallah İstanbul'un riskini bertaraf edecek, kira fiyatlarını, konut fiyatlarını aşağı çekecek çok önemli bir hamleyi İstanbul'umuzda hayata geçirmiş oluyoruz.

Arnavutköy’de başlatılan 13 bin bağımsız birimden oluşan sosyal konut projesine başvuruların bugün itibaren başladığını belirterek, “İnşallah süreç içerisinde başvuruların alınmasının ardından noter huzurunda kuralarımızı çekeceğiz ve evi olmayan İstanbul'da ikamet eden kardeşlerimize bu imkânı sunmuş olacağız. Bu değerli bir çalışma, önemli bir çalışma. Hem konut kira bedellerinin aşağı çekilmesi adına hem de konut arzının arttırılması adına tek projede 13 bin konutun inşası başlıyor. Burada evi olmayan kardeşlerimizin de ev alabilme imkânına bir daha destek olmuş oluyoruz. Tabi burada kontenjanlar ayırdık. Daha önce olduğu gibi yine gençlerimize buradan bir müjde vermek gerekirse, 13 bin konutun yüzde 20'si 18-30 yaş arasındaki gençlerimiz için kontenjan ayrıldı. Burada evi olmayan,  İstanbul'da ikamet eden gençlerimiz bu kontenjandan faydalanabilecekler. Aynı şekilde şehit ve gazi ailelerimiz için, engelli kardeşlerimiz için kontenjanlarımızı ayırdık. İnşallah İstanbul'un riskini bertaraf edecek, kira fiyatlarını, konut fiyatlarını aşağı çekecek çok önemli bir hamleyi İstanbul'umuzda hayata geçirmiş oluyoruz. Ben şimdiden konutlarımızın, iş yerlerimizin, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Başvurularımız 2 Haziran'a kadar sürecek. Bugün itibariyle başladı. Noter huzurunda inşallah kuralarımızı çekeceğiz ve evi olmayan kardeşlerimizi ev sahibi yapmak için de bu projelerimizin sayısının, miktarını daha da arttırarak devam edeceğiz diyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.