Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Enfes Bayram Pidesi

Bayram Pidesi için; 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, 1 su bardağı ılık yoğurt, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un ve susama ihtiyacımız var.

İç harcı için; 1 adet soğan, 300 gram kıyma, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım dolmalık kırmızı biber, yarım dolmalık sarı biber, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber gerekmektedir.

Yapılışı ;

Öncelikle iç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. 

Küp şeklinde  doğranmış biberleri ilave edip tuz ve baharatlarını ekleyip tatlandırın,biberler yumuşayıncaya kavurma işlemine son verin. 

Hamuru için eritilmiş tereyağı,sıvı yağı, tuz, yumurta, yumurta akı ve yoğurdu geniş bir kapta karıştırın.

Kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.

Hamurun üzerini streç filmle sarıp 30 - 40 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan küçük bezeler koparıp bir merdane yardımıyla hafif açın. Kıymalı harcı hamurların ortasına uzunlamasına yayın ve kenarlardan katlayarak pide şeklini verin, 1 yemek kaşığı sıvı yağı ile eklenmiş yumurta sarısını karıştırıp kenarlarına sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.