Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Limonlu Bulut Kekler

1.Tarifim;

4 adet yumurta sarısını (akını ayırın) bir tutam tuz, 140 gram şeker, yarım rendelenmiş limon kabuğunu mikserle köpürene dek en yüksek devirde çırpın, 250 ml süt, 115 gram unu ekleyip tekrardan iyice çırpın. 

Ayırmış olduğumuz yumurta aklarına, 1 çay kaşığı vanilya ekleyip beyaz köpük olana kadar mikserle çırpın ve diğer harcınızı üzerine ekleyip kaşık ile karıştırıp, yağlı kağıt serdiğimiz düz yuvarlak ( 25×35) veya orta boy kek kalıbına döküp 180 derecelik fırında 10 dakika, sonra 160 dereceye ayarlayıp 40 dakika pişirin, servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin. 

2.Tarifim;

100 gram tereyağ, 100 gram krem peynir, 130 ml sütü tavada eritin ve krema halini alana dek karıştırın, karıştırma kabına aldığımız  8 adet yumurta sarısının üzerine ekleyin ve çırpıcı ile çırpın ( yumurtanın akını ayırın),60 gram un, 60 gram mısır nişastası, 1 limon kabuğu rendesi ekleyin iyice  çırpın. 

13 adet yumurta akını, 130 gram şekeri ayrı bir kapta köpük olasıya kadar mikser ile çırpın. Karışımları birbirine ekleyin. 

Yuvarlak tepsiye ( 26 cm) dökün ve bir tepsiye kaynar su döküp kalıbı tepsinin içine oturtup kekinizi kabarana kadar bekletin ve 140 derecelik fırında 60 dakika pişirelim, servis tabağına alalım ve üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsniye 4 yıl önce

Çayın yanına hafif tadı harika bir kek cidden bu siteyi çok seviyorum ❣️