Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

1343 Kadroya Yerleştirme Yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İstihdam Edilecekler İçin 2020 Mayıs Dönemi Tercih Kılavuzu yayınlandı. Yerleştirme işlemlerine; haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden, 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişiler katılabilir.

Hak sahibi olan bütün adayların ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi dahil olmak üzere yerleştirme işlemleri Kura yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Kadro ve pozisyonlara e-Devlet Kapısı kullanılarak www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden tercihte bulunulacak. Tercihlerde son gün 15 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Kılavuzda ortaöğretim düzeyinden mezun olanlar için “2001”, önlisans düzeyinden mezun olanlar için “3001” ve lisans düzeyinden mezun olanlar için 4001” kodları yer almaktadır.

Kurada ismi çekilen aday kura listesinden çıkarılacak olup kuraya kalan adaylar ile devam edilecek ve kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecek.

Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebileceklerdir.

Ortaöğretim (lise) ve üzeri bir öğrenim düzeyinden mezun olan hak sahiplerinden öğrenim durumları itibariyle unvan ihraz edenler bu unvanlara yerleştirilecek. Herhangi bir unvan ihraz etmeyenler memur unvanına yerleştirilecek.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek olup yerleştirme sonuçları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sayfasından öğrenilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kamu E-Uygulama sistemi 2828 Sosyal Hizmetler bölümünde yayımlanacaktır.

Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır.

Hak sahibi olan engelli statüsündeki adayların, tercih ettikleri kadro ve pozisyonlar için aranılan genel ve özel şartları taşımaları halinde tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri mümkün bulunmaktadır.

“Teknisyen” kadrosuna “mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar ile denkliği Millî Eğitim Bakanlığınca kabul edilen diğer mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar ve bu okullara denk mülga okullardan mezun olanlar” atanabilmektedirler.

Kılavuza https://www.ailevecalisma.gov.tr/media/46915/cgm_atama_dky-tercih-klavuzu_20200528.pdf linkinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.