Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

3600 Ek Gösterge Müjdesi Daha Fazla Geciktirilmemeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında imamlar, öğretmenler, polisler ve hemşirelerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceğine ilişkin sözünü hatırlatan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, o dönem ek gösterge konusuna parmak basılmasının son derece yerinde olduğunu ancak ek göstergenin yalnızca belli meslek gruplarının değil tüm kamu görevlilerinin en önemli meselelerinden birisi olduğunu vurguladıklarını belirtti.

Belli mesleklerin ek gösterge rakamlarının yükseltilip diğer çalışanların görmezden gelinmesinin hem hiyerarşik yapıda hem de emekli maaşlarında var olan adaletsizlikleri artıracağını bu nedenle ek gösterge konusunun bütüncül bir şekilde ele alınarak tüm memurları kapsayacak şekilde çözüme kavuşturulmasını istediklerini ifade eden Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bu talepleri lafta bırakmadıklarını, ellerini taşın altına koyarak kısa süre içerisinde imam, öğretmen, polis ve hemşireler yanında bütün kamu görevlilerini içeren bir ek gösterge kanun teklifi hazırladıklarını gündeme getirdi.

MHP Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı’nın da kendilerinin hazırladığı tekliften yola çıkarak bir kanun teklifi TBMM’ye sunduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bu teklifin halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda beklediğini belirtti.

Bütün dünyanın bir salgın belası ile mücadele ettiğini, Ülkemizin, salgına karşı diğer ülkelere oranla son derece başarılı bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, dünyanın hemen her ülkesinde sağlık hizmetleri başta olmak üzere kamu hizmetleri akamete uğrarken ülkemizde kamu hizmetlerinin sorunsuz olarak sunulduğunu ifade etti ve ‘’bu başarıda canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımız baş rolü oynarken, güvenlik görevlileri, zabıtalar, posta dağıtıcıları, öğretmenler, enerji, ulaşım, haberleşme, tarım, 112 Acil Çağrı Merkezi, büro hizmetleri, gümrük çalışanları, din görevlileri velhasıl tüm kamu çalışanları sürekli alanlarda, işlerinin başında, milletimizin hizmetindeydiler. Bu süreçte herkes çok çalıştı, çok mücadele etti, çok yoruldu ve çok yıprandı. Sağlık çalışanlarımız, bütün kamu görevlileriyle birlikte son derece düşük ücretlerle geçim sıkıntısı yaşıyor. Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü her geçen gün düşüyor. Bir taraftan salgınla bir taraftan ekonomik açmazlarla mücadele ediyorlar. Memurlarımız emekli olduklarında ise adeta sefalet ücretine mahkûm oluyor, asgari ücretin biraz üzerinde emekli maaşı alıyor.’’ dedi.

Başta hemşireler, polisler, imamlar ve öğretmenler olmak üzere tüm kamu çalışanlarının bu zor günlerde yüzlerini güldürecek bir haber beklediğinin altını çizen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, mayıs ayında yaptığı “Ek gösterge konusunda verilen söz ne ise tutulur” açıklamasının herkesi umutlandırdığını dile getirdi.

Canlarını ortaya koyarak hizmet üreten kamu çalışanlarının emeklerinin maddî bir karşılığının olmadığını, emeklerine paha biçilemeyeceğini belirten Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, milyonlarca kamu çalışanının verilen bu sözün hayata geçmesini ve sorunlarına çare bulunmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Ek gösterge konusunda ayrıca bir çalışma yapmaya gerek olmadığını, çarenin 2 yıldır TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen teklifte olduğunu söyleyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek gösterge sözünün talepleri doğrultusunda hayata geçirilmesi, canları pahasına görev yapan sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm memurların emeklerine bir teşekkür niteliği taşıyacağını belirtti ve milyonların, bir müjde beklediğini, bu müjdenin daha fazla geciktirilmemesi tavsiyesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.