Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik Uyardı!

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Coronavirus Bilim Kurulu Üyesi Dr. İlhami Çelik, vatandaşların genellikle koronavirüs önlemlerine uymasından sonra vaka sayısının azaldığını belirtti.

VATANDAŞLARA UYARI

Alınan önlemlerin önemine değinen Profesör. İlhami Çelik, "Vatandaşın önlemi kaçınılmaz olacaktır. Vatandaş" Evde kalmam, dışarı çıkacağım, seyahat edeceğim ve seyahat edeceğim "gibi bir çabaya girerse, 83 milyon nüfuslu 130 bin kişi. "Vatandaşın desteğiyle mümkün oldu. Evde kaldı, tecrit edildi ve sosyal mesafe kurallarına uydu. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı var. Bu çok iyi gidiyor. Bunların hepsi büyük fayda sağlıyor. "

"BURADA BAŞARI BURADA"

Kendilerinin ve hastalarının da koronavirüs nedeniyle deneyim kazandıklarını not edin. Çelik, "Hekim ve hasta deneyimimiz şu şekildeydi: Olay Çin'de gerçekleştikten sonra 1,5 ayı aşan bir deneyim ve deneyim yaratmayı planladık. Aslında hangi hastanelerin pandemi ve yoğun bakım ünitelerine sahip olacağına karar verdik. " Hastaların hastalara karışmasını önlemek için tüm önlemleri aldık ve başarı burada yatıyor. İkinci başarı tedavi anlamındadır. Türk doktorları gerçekten sorgulayan ve düşünen bir doktor gibi davrandılar ve tedavilerdeki bazı yanlış algılamaları ortadan kaldırabildiler. "dedi.
'Salgın bittikten sonra algılamamız mümkün değil'

Pandemi İnfluenza (Grip) Ulusal Hazırlık Planı hakkında konuşan Prof. Plan her zaman hazırdı. Çünkü salgının bittiğine dair bir algıya sahip olmak mümkün değil. Plan yapmamız gerekiyor "dedi.

SARS CORONAVIRUS 2'DE HAZIRLANMIŞTIK ''

Sars virüsü ve koronavirüsün birbirine bağlı olduğunu belirten Çelik, "Covid-19 hastalığını yapan virüs sars koronavirüs 2'dir. Bu sars virüsüne benzer yüzde 80'e yakındır. Mutasyonlar biraz değişti ve daha patojen hale geldi ve daha fazlası Ölüm Bu bakımdan, sars coronavirus çok daha fazla ölüme neden olmuştur, yorumlanması zordur Belki de tedavi için farklı olabilir, onlardan da bir deneyim yaşadık, Sars coronavirus 2 için daha hazırlıklıydık. Şu anda daha deneyimliyiz, bu tamamen mutasyonla ilgili "dedi.

'YAKLAŞAN İNSANLARDAN KORKUNÇ'

Steel, sıkıntılı zamanların en kötüsü olduğunu umduğunu söyledi, "Türkiye'de, salgının ne zaman sona erdiğini görmeliyiz. Yeni vakalar iyileşen ve bildirilmeyen tüm vakalar olacak. Bu önlemlere hala bu kadar sıkı olacak mıyım? İnsanlara yaklaşmaktan ve kaçmaktan korkuyorsun Bu nasıl gidecek, göreceğiz, ama belki arkadaşımızı gördüğümüzde sarılmayacağız, bunun olacağını sanmıyorum, ama umarım ki eski günlerimiz olacak. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.