Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler (AÇSHB)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk imzalı genelgede ''COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler konulu 2021/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 14 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Cumhurbaşkanlığının 2021/8 Sayılı Genelgesi'nde ''...60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır...'' hükmü yer almakta olup, Cumhurbaşkanlığının 15 Nisan 2021 tarihli ve E.16291 sayılı yazısı ile, ''60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç) Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır.'' hükmünden Bakanlığımız personeli kapsam dışı tutulmuştur.

COVID-19 salgınının, Ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarda söz konusu Genelge kapsamında uygulanacak olan esnek çalışma aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

1- Hizmetin niteliğine göre dönüşümlü çalışma, uzaktan çalışma veya her iki esnek çalışma yöntemi birlikte uygulanabilecektir.

2- Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve esnek çalışma sürelerinin belirlenmesi;

* Bakanlık Merkez Teşkilatı birimlerinde birim amirlerinin,

* Bakanlık Taşra Teşkilatı birimlerinde il müdürünün,

* Bakanlık bağlı ve ilgili kuruluşları ile bunlara bağlı taşra teşkilatında bağlı/ilgili kuruluş en üst amirinin,

* Yurt dışı teşkilatında ilgili misyon şefi ile koordine edilerek Dış İlişkiler Genel Müdürü'nün yetkisinde olacaktır.

3- Merkez teşkilatında daire başkanı ve üstü yöneticilik görevlerini yürütenler, taşra teşkilatında ve şube merkez müdürü, dengi ve yöneticilik görevlerini yürütenler esnek çalışma kapsamı dışında olacaktır.

4- Sosyal hizmet kuruluşlarında çalışan personel için ise ilgili Genel Müdürlükçe belirlenen çalışa yöntemi uygulanacaktır.

5- Esnek çalışma kapsamına alınan personelin belirlenen usul ve esaslara aykırı davranması halinde esnek çalışma sona erecektir.

6- Dönüşümlü/uzaktan çalışanlar, yetkili amirin izni dışında görev mahallini terk etmeyecek ve ihtiyaç duyulduğu anda görev yerlerinde hazır bulunacaklardır.

7- Esnek çalışanlar görev ve sorumluluklarını süresi içinde ve gerektiği gibi yerine getireceğini kabul ve taahüt etmiş sayılacak, belirlenen usul ve esaslara aykırı davrananların ve getirilen yükümlülüklere uymayanların idari sorumlulukları saklı olacaktır.

8- Esnek çalışma yöntemlerinden yararlananlar, yetkili amirce erişilebilir ve ulaşılabilir olmak zorundadır.

9- Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve esnek çalışma yönteminin belirlenmesinde yetkili olan amirler, hizmetin aksamadan yürütülmesi için personel koordinasyonunu sağlamakla sorumludur.

Ayrıca;

Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar idari izinli sayılacaktır.

Ancak Genelge kapsamında idari izinli sayılanlar amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecektir.

Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlar merkez teşkilatında günlük çalışma başlama ve bitirme saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacaktır.

Kapalı alanlar düzenlenecek her türlü toplantı veya aktivitenin gerekli güvenlik önlemleri alınmak suretiyle video/telekonferans gibi sesli-görüntülü iletişim sistemleri vasıtasıyla uzaktan yapılmasına özen gösterilecektir.

23.03.3030 tarihli ve 269 sayılı ile 28 Ağustos 2020 tarihli ve 516 sayılı yazılar yürürlükten kaldırılmıştır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.