Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen 3600 ek gösterge ÖSYM

Ek Zam/İlave Ödeme Talebimizi Yineliyoruz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kişisel twitter hesabından ''Bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret  kadar olan kısmının vergi dışı bırakılması olumlu bir gelişmedir. Yıllardır çalışanlar üzerindeki vergi yükünün adil bir seviyeye çekilmesi için vermiş olduğumuz mücadelemiz karşılık bulmuştur. Ancak memurlarımızın üzerindeki ekonomik olumsuzlukların yükünün hafifletilmesi için ek zam ve refah payı uygulaması da bir an önce hayata geçirilmelidir.'' dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kişisel twitter hesabından ''Talebimiz karşılık buldu. Memurları da kapsayan,brüt asgari ücret tutarı kadar olan kısmın vergiden muaf olmasını sağlayan önerge, Meclis Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

Memur-Sen Genel Sekreteri / Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Tüm memurların Bürüt Asgari Ücret tutarı kadar olan kısmı gelir vergisi ve damga vergisinden Muaf tutulmuştur. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından yapılan açıklamada, ''Yetkili Konfederasyon Memur-Sen olarak; kamu görevlilerinin üzerindeki vergi yükünün kaldırılması veya hafifletilmesi yönünde vermiş olduğumuz haklı mücadelemiz sonuca ulaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, kamu görevlilerinin asgari ücret tutarındaki gelirleri üzerinden alınan gelir vergisi yükünü kaldırmasından dolayı teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.

Kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin en kısa zamanda tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini kapsayacak şekilde hayata geçirilmesini ve sonucun bütün kesimlerin beklentilerini karşılayacak şekilde tamamlanmasını istiyoruz.

Ayrıca, 3600 Ek Gösterge başta olmak üzere göstergelerin yeniden düzenlenmesi ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili komisyonların da acil toplanması hususunda beklentilerimizi yineliyoruz.'' denildi.

Anahtar Kelimeler:
Ek ZamMemur SenIlave ödeme
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.