Öne Çıkanlar MEB MSÜ Başvuruları 2024 Yılı ALES Başvuruları Elektronik Sınav YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

İş Güvencesi Açıklaması

KamuMeb.net - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "İş güvencemize yönelik atılacak her türlü adımın karşısında olacağımızı bir kez daha buradan ilan ediyorum" dedi. Kahveci, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili zaman zaman gündeme gelen tartışmalar var. Türkiye Kamu-Sen bu konuda tavrını net bir biçimde ortaya koymuştur ve hazırladığımız bir kitapçıkla bunu kamuoyuna da ilan ettik daha önce. Değişecekse böyle değişsin” diyerek 657’de yapılabilecek düzenlemeleri paylaştık. Bu noktada elbette bizim kırmızı çizgimiz bellidir, o da iş güvencesidir. İş güvencesine yönelik atılacak hiç bir adıma asla müsaade etmeyiz ve karşısında dururuz. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak her türlü güvencesiz çalışmanın karşısındayız. Adı sözleşmeli, vekil, geçici, idari hizmet sözleşmeli ya da ne olursa olsun içinde iş güvencesi barındırmayan istihdam modellerinin hepsinin karşısındayız.

İş güvencemiz dışında, bugüne dek yapılan değişiklerle adeta yamalı bohçaya dönen 657’de yapılması düşünülen değişiklikleri oturur konuşuruz. Görüş ve taleplerimizi ortaya koyarız. Taleplerimize uygun ve mutabakat halinde 657’nin yeniden düzenlemesinin önünü hep birlikte açabiliriz. Bu değişiklikler içerisinde liyakati, ehliyeti değiştirilemez ve sulandırılamaz bir kural haline getirmeli, senin benim adamım ya da birilerinin adamları düşüncesinin önünü açan mülakat sistemini kökten kaldırmalıyız. Bu yönde bir irade gösterilirse Türkiye Kamu-Sen olarak bütün birikiminizle bu kanunun günümüz gereklerine uygun, çalışan odaklı bir hale getirilmesi için her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.

Nitekim Türkiye Kamu-Sen’in Sendika 4.0 projemizin temelinde diyalog ve mevcut sorunlarla gelecekte önümüze çıkabilecek sorunların bir platformda tartışılarak düzenli bir şekilde öneriler oluşturulması yatmaktadır. Bundan 54 yıl önce iyi niyetle çıkarılmış bir kanun sonradan yapılan müdahaleler neticesinde amacından sapma noktasına gelmiş, içine farklı istihdam modelleri eklenmiş, maaş sistemi karmaşık bir hale getirilmiş, daha sonra sosyal güvenlik sisteminin değişmesiyle emeklilik uygulamaları 3 başlı bir yapıya dönüşmüştür. Bugün gelinen noktada ise bir revizyon kaçınılmaz hale gelmiştir. Türkiye Kamu-Sen bu noktada elini taşın altına koymaya hazırdır” dedi. 

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.