Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Kadro Alan Taşeron TİS'e Mi Dahil Oluyor?

Öz Sağlık-Sen'in 28 Temmuz 2020 tarihli ve 89 sayılı yazısında 696 sayılı KHK çerçevesinde sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen işçilerin toplu iş sözleşmesinden yararlanmalarına ilişkin tereddüt hasıl olduğu bildirilmekte ve Bakanlık görüşümüz talep edilmektedir.

Bilindiği üzere 696 sayılı KHK'nın 127'nci maddesi ile 375 sayılı KHK'ya eklenen Geçici 24^üncü madde gereğince il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarına ait şirketlerde 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yüklenicileri tarafından 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla çalıştırılmakta olanların kadroya geçiş işlemleri yapılmıştır.

696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'ya eklenen Geçici 23'üncü madde uyarınca işçi statüsüne geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak, Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanmış ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesi hükümleri Bakanlığımızca 12 Nisan 2020 tarihine kadar uygulanması kararlaştırılmıştır.

Bu itibarla 6969 Sayılı KHK kapsamındaki idarelerde daha önce kadrolu çalışan ve 696 sayılı KHK kapsamında olmayan işçileri kapsayan ve uygulanmakta olan bir toplu iş sözleşmesi varsa, 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçişleri yapılan işçilerin 6356 sayılı Kanun'un 4. maddesine uygun şekilde bildirilmiş olması halinde sendika üyesi olmaları veya dayanışma aidatı ödemeleri durumunda yürürlükteki toplu iş sözleşmesinden faydalanabilecekleri mütalaa edilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.