Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sistemi (16 Kasım 2021)

Başkan Bakan a. Mehmet Fatih Leblebici imzalı resmi yazıda ''Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün 9 Kasım 2021 tarihli ve 685252 sayılı yazısında; KPHYS üzerinden ücret ödemesi yapılan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi 4B Sözleşmeli Personel ile Kadro Karşılığı Sözleşmeli olarak çalışan kamu personelinin Aile Yardımı ve Aile Durum Bildirimlerinin e-Devlet üzerinde yer alan KAPBİS üzerinden elektronik olarak yapılmasına yönelik yazılım çalışmasının tamamlandığı, 15 Kasım 2021 tarihi itibariyle KPHYS kullanan tüm kamu kurumlarında çalışan 4B Sözleşmeli Personel ile Kadro Karşılığı Sözlemeli Personel Aile Yardımı ve Aile Durum Bildirimlerini e-Devlet'ten elektronik ortamda vermeye başlayacağı, KAPBİS Uygulama Kılavuzu hazırlandığı ve uygulama sayfasına eklenmiş olduğu belirtilmiştir.

Uygulamanın sorunsuz işleyerek maaş/ücret ödemelerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi bakımından gereken tedbirlerin alınması hususunda biriminiz ilgili personelinin bilgilendirilmesi amacıyla Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün 9 Kasım 2021 tarihli ve 685252 sayılı yazısı, yazımız ekinde gönderilmektedir.'' denilmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün E-83993637-719-685252 sayılı Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sistemi konulu 9 Kasım 2021 tarihli Muhasebat Genel Müdürü Bakan a. Yunus Elitaş imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, 17.01.2018 tarihli ve 83993637-020-1120 sayılı Genel Yazımızla, 16.01.2018 tarihi itibariyle Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemini (KPHYS) kullanan tüm kamu kurumlarında çalışan memurların Aile Yardımı ve Aile Durum Bildirimlerinin E-Devlet üzerinde yer alan Kamu Personeli Aile Bildirim Sistemi (KAPBİS) üzerinden elektronik ortamda yapılmaya başlanılacağı duyurulmuş ve uygulama başlatılmıştır.

Bu defa; KPHYS üzerinden ücret ödemesi yapılan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 4B Sözleşmeli Personel ile Kadro Karşılığı Sözleşmeli olarak çalışan kamu personelinin Aile Yardımı ve Aile Durum Bildirimlerinin de E-Devlet üzerinde yer alan KAPBİS üzerinden elektronik olarak yapılmasına yönelik yazılım çalışması tamamlanmış olup, 15/11/2021 tarihi itibariyle KPHYS kullanan tüm kamu kurumlarında çalışan 4B Sözleşmeli Personel ile Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel Aile Yardımı ve Aile Durum Bildirimlerini E-Devlet' ten elektronik ortamda vermeye başlayacaklardır.

KAPBİS uygulama kılavuzu hazırlanmış ve uygulama sayfasına eklenmiş olup, Kurumunuzun harcama birimlerinde maaş/ücret işlemlerini yürüten personel ile Kurumunuz personelinin konu hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini ve uygulamanın sorunsuz işleyerek maaş/ücret ödemelerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi bakımından gereken tedbirlerin alınması hususunda gereğini önemle arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.