Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Mülakat ve Bayram İkramiyesi Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, ''Kuş kadar maaş alan kamu çalışanlarının maaşları vergi diliminden dolayı iyice erimektedir. Bu nedenle kamu görevlileri yüzde 15’lik vergi diliminde sabitlenmelidir. Ayrıca bütün ek ödemelerin emekli kesintisine dahil edilmesi, hem emekli ikramiyesinde hem de emekli maaşlarında kayda değer bir artışa neden olacaktır. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’nda hak etmesine rağmen ekonomik nedenlerden dolayı emekli olamayan 110 bin eğitim çalışanı vardır. 110 bin kişinin emekli olması, 110 bin genç meslektaşımızın kamuda ekmek sahibi olması anlamına gelecektir.

Mülakat garabetinin kamunun tüm alanlarından çıkarılması da bir diğer talebimizdir. Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Kabe'nin anahtarını liyakatli olduğu için gayri müslime veren bir medeniyet, kenar mahalle okulunun anahtarını layık olana veremiyor, o hale geldik’ demişti. Yıllarca bu ülkede mülakatalar marifetiyle çekirdek çitler gibi çatır çatır kul hakkı yenildi. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat kanunu değiştirildi. Türkiye genelinde binlerce yönetici mülakat marifeti ile alaşağı edildi ve bunların yerine yandaşlar göreve getirildi. Dolayısıyla mülakat garabetinin kamudan kökten çözülmesi lazım. İlk atamalarda, görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında, mülakat kökten kaldırılmalıdır.”

Kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesimin görevi başındaki memurlar olduğuna dikkat çeken Geylan, “İki hafta sonra Kurban Bayramı’nı hep birlikte idrak edeceğiz. Gelin kamu görevlilerimize de bayram ikramiyesi verin. Yılda iki kez dini bayramlarda 12 milyona aşkın çalışan işçi, işçi ve memur emeklisine 1.100 TL bayram ikramiyesi veriliyor. Bu ikramiyeden sadece görevi başındaki kamu çalışanları mahrum. Bu bir ayrımcılıktır. Memura da verilecek Bayram ikramiyelerinin devlete maliyeti yılda 6,5 milyar TL’dir. Türk devletinin ekonomisi, bayram ikramiyesini hali hazırda görevi başındaki 3 milyon kamu çalışanına da verebilecek güçtedir. Gelin kamu görevlilerimize de bayram ikramiyesi verin” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
MülakatBayram Ikramiyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.