Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav

Tüm Kamu Personelini Kapsayan Kanun Teklifi

MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin, ''Türk hukuk mevzuatında önemli bir boşluk içeren etik alanı, bu kanun teklifinde bütünlük anlayışı içerisinde yeniden düzenlendi.

Cumhurbaşkanından göreve yeni başlayan bir devlet personeline kadar tüm kamu alanını kapsayan etik davranış ilkelerine ilişkin faaliyette bulunacak. Kurul, yasama ve yürütme organlarından bağımsız olacak. Yolsuzluktan iftiraya kadar çeşitli konularda resen inceleme başlatabilecek.

Teklifimizdeki kurul ise yürütmenin başı Cumhurbaşkanı dahil, yasamanın başı Meclis Başkanı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Sayıştay ve Yargıtay başkanları ve üyeleri gibi yargının tüm üst düzey yöneticilerini, Devlet Denetleme ve Milli Güvenlik Kurulu başkan ve üyelerini, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını, vali, büyükşehir belediye başkanı, YÖK ve ÖSYM başkanı gibi yani ek göstergesi 6400 ve üzeri olan tüm kamu yöneticilerini içeriyor.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kamu Personeli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.